Předseda vlády jednal s vedením Státní zemědělské a potravinářské inspekce

27.07.2017 10:58

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci (SZPI). Premiér v doprovodu náměstků Ministerstva zemědělství Viery Šedivé a Pavla Veselého zde jednal s ústředním ředitelem SZPI Martinem Klanicou.

Předseda vlády jednal s vedením Státní zemědělské a potravinářské inspekce
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Diskusi dominovalo téma kvality a bezpečnosti potravin na trhu v ČR s důrazem na aktuální problematiku tzv. dvojí kvality potravin a možnosti jejího řešení. Bohuslav Sobotka se zajímal i o dopady nedávných novelizací zákona o potravinách a vinařského zákona do kontrolní praxe SZPI. Pan předseda vlády se zároveň podrobně seznámil se strukturou, činností a kompetencemi Potravinářské inspekce.

Následně premiér s doprovodem navštívil odborné pracoviště SZPI pro analýzu vína. Tyto špičkové laboratoře provádí rozbory až 1500 vzorků vína ročně a disponují unikátním zařízením – nukleární magnetická rezonance -, které dokáže zjistit falšování geografického a botanického původu vína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…