Premiér Sobotka navštíví ve dnech 26.–30. června 2017 Japonsko

16.05.2017 18:12

Ve dnech 26. – 30. června 2017 navštíví předseda vlády Bohuslav Sobotka Japonsko. Cílem návštěvy bude především setkání premiéra s předsedou vlády Japonska Šinzó Abem, jednání s japonskými obchodními partnery a investory a setkání s osobnostmi významnými pro česko-japonské vztahy. Během své cesty navštíví premiér města Tokio, Kjóto a Hirošimu.

Premiér Sobotka navštíví ve dnech 26.–30. června 2017 Japonsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Premiéra Sobotku bude na cestě doprovázet podnikatelský doprovod pod vedením Hospodářské komory ČR složený ze zástupců firem z oborů, které mají potenciál vysokého stupně robotizace a automatizace, např. přesné strojírenství nebo energetika.

Tématy jednání premiéra v Japonsku bude ekonomická a obranná spolupráce České republiky a Japonska a její další prohloubení, vztah EU a Japonska a také řada zahraničně-politických otázek.

Poslední návštěva předsedy vlády České republiky v Japonsku se uskutečnila v roce 2005, kdy Japonsko navštívil Jiří Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec