Premiér Sobotka otevřel digitální planetárium v Hradci Králové

24.01.2015 18:54

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se 22. ledna 2015 zúčastnil slavnostního otevření digitálního planetária v Hradci Králové. Úspěšný projekt byl podpořen v rámci operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Premiér Sobotka otevřel digitální planetárium v Hradci Králové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Stavba vysoce moderního návštěvnického centra stála více než 111 milionů korun, přičemž prostředky z evropských strukturálních fondů pokryly více než 85 % celkové částky. Projekt digitálního planetária je v České republice svým charakterem unikátní.

„Díky novému digitálnímu planetáriu nabídne Hradec Králové a celý kraj nejmodernější zázemí studentům i vysoce kvalifikovaným pracovníkům v disciplínách rozvíjejících moderní technologie. Věřím, že projekt zvýší zájem veřejnosti o tyto obory,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Vláda v roce 2014 dokázala z Operačního programu Výzkumu a vývoje pro inovace proplatit více než 7,5 miliardy korun, tedy téměř 14 % prostředků vyhrazených na tento program.

V letošním roce pak budou zveřejněny první výzvy v novém programovém období. V Operačním programu Výzkum, vývoj a vzdělání je pro roky 2014–2020 alokováno 2,77 miliardy eur. Maximální a efektivní čerpání prostředků z fondů Evropské unie je jednou z hlavních priorit vládního kabinetu. 

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…