Premiér Sobotka se setká s předsedou vlády Belgického království

03.05.2017 14:39

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setká ve čtvrtek 4. května 2017 ve Strakově akademii s premiérem Belgického království Charlesem Michelem. Budou spolu jednat o bilaterálních vztazích, aktuálních unijních tématech i mezinárodních otázkách.

Premiér Sobotka se setká s předsedou vlády Belgického království
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Premiéři budou diskutovat mimo jiné o hospodářské a vědecké spolupráci, budoucím směřování Evropské unie, otázkách spojených s migrací či o společné bezpečnostní a obranné politice. Zaměří se také na možnou spolupráci Belgického království a ostatních zemí Beneluxu se státy Visegrádské skupiny.

V rámci mezinárodních otázek se budou věnovat problematice boje proti terorismu, situaci na Blízkém Východě a na Ukrajině, nebo aktuálnímu tématu jak nejlépe čelit hybridním hrozbám včetně kybernetické bezpečnosti nebo boje s dezinformacemi.

Naposledy se oba premiéři setkali v roce 2014 na okraj Evropské rady, poslední návštěva belgického premiéra v ČR se uskutečnila v roce 2004, kdy Českou republiku navštívil Guy Verhofstadt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…