Probační a mediační služba: Vychází kniha v angličtině, na které se podílela i české PMS

30.01.2022 15:44 | Tisková zpráva

Vychází u nakladatelství Kluwer Law International monografie “Mediation in the Reflection of Law and Society: European Perspectives”, na které se podíleli i naši kolegové z Probační a mediační služby. Společně s Ministerstvem spravedlnosti ČR a Ministerstvem zahraničních věcí ČR jsme získávali data pro provedení časoprostorové analýzy míry využívání mediace v zemích EU.

Probační a mediační služba: Vychází kniha v angličtině, na které se podílela i české PMS
Foto: PMS
Popisek: Probační a mediační služba - logo

Kniha Lenky Holé, Martiny Urbanové, Miloše Večeři, Davida Fiedora a Jana Holase je průkopnickou publikací zachycující společensko-právní kontext mediace. Přispěvatelé jejím prostřednictvím objasňují potřebu pěstovat příznivé sociálně-právní klima pro rozvoj mediace, a současně analyzují kulturní, sociální, systémové a prostorové aspekty využití mediace v právní praxi různých zemí Evropské unie. Na základě časoprostorové analýzy a modelů pak kniha identifikuje sociální a kulturní důvody roztříštěnosti právní úpravy mediace a navrhuje cesty, které by podpořily efektivní implementaci mediace do společenské praxe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…