Probační a mediační služba nabízí pomoc obětem trestných činů

21.02.2020 17:05

V rámci Evropského dne obětí připomíná Probační a mediační služba práva a potřeby, které mají oběti trestných činů. V 74 střediscích a 56 poradnách v celé republice si mohou tyto osoby přijít pro profesionální radu a pomoc při řešení své tíživé životní situaci.

Probační a mediační služba nabízí pomoc obětem trestných činů
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Oběti trestných činů potřebují zejména správné informace kam se obrátit o pomoc, přiměřenou důvěru, pocit bezpečí, důstojný přístup během celého procesu řešení, ale také férové řízení v jejich případu a odškodnění.

Od poloviny roku 2013 do konce minulého roku jsme v našich střediscích a poradnách pomohli více než 41 tisícům obětem trestných činů. To nám jednoznačně potvrzuje, že má tato práce velký smysl a celospolečenský přínos. Jen za minulý rok se na nás obrátilo 6652 obětí, se kterými aktivně pracujeme,“ vysvětluje ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková.

V 90% se na nás obracejí s žádostí o pomoc dospělí, 5% tvoří senioři a zbytek mladiství a děti. Z údajů poraden pro oběti trestných činů projektu „Proč zrovna já? II“, který je jedním z projektů Probační a mediační služby, také vyplývá, že pro pomoc si ze dvou třetin přicházejí ženy. Lidé v našich poradnách vyhledávají ve více než polovině případů právní informace a psychosociální podporu. Téměř ve 21 % jde o oběti majetkové kriminality a zhruba 15 % jsou oběti násilné trestné činnosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…