Půjčka na rekonstrukci pod drobnohledem

11.01.2024 14:05 | Komerční článek

Každý z nás touží po krásném a útulném bydlení. Pokud vlastníte nemovitost, ale interiéry nepatří k těm nejmladším, udělejte s tím něco. S případným financováním vám pomůže půjčka na rekonstrukci.

Půjčka na rekonstrukci pod drobnohledem
Foto: Stock Photo Secrets
Popisek: Půjčka na rekonstrukci

Svět úvěrových produktů je skutečně bohatý a nabízí toho mnoho. Pokud jde o bydlení, můžete se setkat se dvěma typy půjček. Jsou to hypotéky a půjčky na rekonstrukci. I když vypadají na první pohled stejně, rozdíl mezi nimi rozhodně existuje.

K čemu slouží půjčka na rekonstrukci?

Tato půjčka slouží primárně k financování drobnějších úprav na nemovitosti, ať už jde o rodinný dům nebo bytovou jednotku. Jak prozrazuje samotný název produktu, peníze jsou určeny na rekonstrukci. Pod tímto pojmem si toho pochopitelně můžete představit více než dost.

  • Nové podlahy
  • Výměna oken
  • Nákup nábytku

Meze se v tomto ohledu rozhodně nekladou. Počítat však musíte s tím, že se jedná o účelový typ půjčky. To znamená, že z peněz nemůžete financovat například svoje koníčky, nákup automobilu a podobné věci. Právě účelový charakter půjčky na rekonstrukci s sebou přináší spoustu benefitů.

Výhody půjčky na rekonstrukci

Záleží samozřejmě na tom, od jakého poskytovatele si peníze půjčíte. Od toho se odvíjí podmínky získání půjčky a její parametry. Setkat se můžete s celkem zajímavými vlastnostmi úvěrů, které potěší bezpochyby každého.

  • Bez nutnosti dokládat faktury
  • Bez ručení nemovitostí
  • Nízké měsíční splátky

Možná si říkáte, jak u takové účelové půjčky budete dokládat profinancování úvěru? Jednoduše bance poskytnete fotografie před rekonstrukcí a následně po rekonstrukci. Vzhledem k tomu, že půjčka na rekonstrukci nabývá spíše menších podob, můžete se zároveň oprostit od nutnosti ručit vlastní nemovitostí. Tyto úvěry dosahují hodnoty desítek až stovek tisíc korun. Vše se samozřejmě odvíjí od vaší celkové bonity.

Díky delší době splatnosti máte jedinečnou příležitost, nastavit si pravidelné měsíční splátky podle sebe. Čím déle budete splácet, tím více přeplatíte, na druhou stranu budou měsíční splátky menší. Každému bude vyhovovat něco trochu jiného.

Půjčka na rekonstrukci vs. hypotéka

Pojďme se ale podívat i na ty nejzásadnější rozdíly mezi oběma úvěrovými produkty. Ty jsou zjevné už z výše prezentovaného popisu. Hypotéka je vhodná především tam, kde si rekonstrukce žádá více finančních prostředků. V opačném případě si vystačíte s půjčkou na rekonstrukci.

U hypotéky zároveň musíte počítat s nutností zástavy nemovitosti v odpovídající hodnotě. Takové povinnosti se lze u úvěru na rekonstrukci jednoduše vyhnout. Hypotéka tak má stejný účel, její použití je však vhodné za trochu odlišných situací.

Půjčka na rekonstrukci online

Pokud se rozhodnete využít půjčky na rekonstrukci pro zlepšení kvality svého bydlení a úhradu nezbytných oprav, vyberte si produkt šitý na míru. S pomocí srovnávacích serverů porovnejte nabídky od jednotlivých bank na jednom místě. Díky tomu ušetříte spoustu peněz a času. Rozhodovat se pak můžete na základě nejrůznějších parametrů.

  • Výše úvěru
  • Splatnost
  • Úrok a hodnota RPSN

Obtížná není žádost o takovou půjčku. Využít můžete online formuláře, s pomocí něhož se dopracujete k produktu šitému na míru. I nezbytné věci související s vyřízením lze realizovat elektronickou cestou. Když vsadíte na ten správný úvěr na rekonstrukci, oprostíte se od poplatků za zřízení, vedení, ale i předčasné splacení. A kdybyste měli jakékoliv pochybnosti, výjimkou není ani pojištění schopnosti splácet. Na své si v tomto směru přijde doopravdy každý. Tak neotálejte a půjčte si peníze na vysněnou a plánovanou rekonstrukci obydlí. S vhodnou půjčkou půjde všechno snáze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…