Ředitelství silnic a dálnic: Provizorní opravy dálnice D47 potrvají do července

04.05.2019 15:06

ŘSD pokračuje v provizorních opravách dálnice D47 (staveb D4708.2, D47091.1 a D47091.2) z důvodu nekvalitně provedeného díla zhotovitelem během výstavby. Provizorní opravy musí ŘSD provést, neboť stav dálnice se i nadále zhoršuje (nárůst nerovností, výskyt výtluků). Na nejproblematičtějších úsecích je proto na prakticky nové dálnici stanovena nejvyšší povolená rychlost 60 km/h!

Ředitelství silnic a dálnic: Provizorní opravy dálnice D47 potrvají do července
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

ŘSD už je několik stavebních sezón připraveno projektovat a opravit nekvalitně postavenou dálnici. Stále ovšem čekáme na rozhodnutí Rozhodčího soudu při Hospodářské a Agrární komoře ČR. Ani zhotovitelé stavby se dobrovolně nemají k technické nápravě.

Předmětem oprav jsou nejnutnější výspravy do doby ukončení soudu. Po dokončení oprav dojde ke zvýšení rychlosti ze současných 60 km/h na 110 km/h.

V rámci provizorních oprav budou opraveny nerovnosti povrchu vozovky levého jízdního pásu v km 369,370 – 369,040; v km 365,550 – 362,050; v km 359,250 – 357,250 a pravého jízdního pásu v km 362,050 – 364,860. Dojde k odfrézování asfaltobetonových vrstev dle nově navržené nivelety vozovky (zarovnání výškových nerovností). Oprava míst s profrézovaným povrchem až na štěrkové vrstvy a opětovné položení nových asfaltobetonových vrstev včetně vyztužení geomříží.

ŘSD coby objednatel a majetkový správce staveb dálnice D47 zjistilo a reklamovalo zhotovitelům uvedených staveb mimořádné množství závažných vad, konkrétně zejména vady spočívající ve zvlnění vozovky dálnice D47 v důsledku nevhodných násypových materiálů použitých zhotoviteli.

V rámci reklamace dálnice D47 bylo ukončeno již celkem 9 soudních sporů, v nichž bylo ŘSD vráceno celkem 368,11 mil. Kč včetně úroků. Dalších 5 soudních sporů dále probíhá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…