Ředitelství silnic a dálnic podalo novou žádost o vydání územního rozhodnutí na stavbu středočeské dálnice D3

12.12.2022 11:48 | Tisková zpráva

O jeden pomyslný krok dále je v přípravě středočeská část dálnice D3. Ve středu 30. listopadu podalo ŘSD žádost o vydání územního rozhodnutí na všech 5 dálniční úseků a související přivaděče.

Ředitelství silnic a dálnic podalo novou žádost o vydání územního rozhodnutí na stavbu středočeské dálnice D3
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

ŘSD využilo možnosti, které mu dává nová legislativa pro vedení územního řízení. Staré žádosti, které byly řešeny ještě na Městském úřadě v Benešově, byly staženy a nové byly podány již na Krajský úřad Středočeského kraje s cílem urychlení celého procesu územního řízení. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

V trase dálnice již po celý letošní rok probíhá velmi podrobný geotechnický průzkum, jehož výsledky, které budou k dispozici na konci příštího roku, budou sloužit jako stěžejní podklad pro zpracování dokumentace pro stavební povolení.

V tuto chvíli jsou již také vydána všechna rozhodnutí o výjimkách ze zvláště chráněných druhů živočichů, která jsou nezbytná pro zisk územního rozhodnutí. Nicméně již došlo k jejich napadení žalobou a budou tedy ještě podrobeny soudnímu přezkumu.

Pozitivní zprávou je naopak rozhodnutí Ústavního soudu, ve kterém zamítl stížnosti domáhající se zrušení aktualizace Zásad územního rozvoje Středočeského kraje, které vymezují koridor pro výstavbu středočeského úseku D3. Stížnost již dříve zamítl Krajský soud v Praze a letos v lednu i Nejvyšší správní soud. Trasa dálnice v tzv. západní variantě je tedy s definitivní platností potvrzena.

Středočeská část dálnice D3 bude po svém dokončení měřit 58,5 kilometru. Vedení trasy dálnice v samostatné trase západním koridorem umožní alternativní spojení Benešovska s Prahou a tím i odlehčení dálnice D1 a silnice I/3.

Aktuální informace k přípravě středočeské dálnice D3 naleznete na našem webu: Středočeská D3 | Informační web ŘSD ČR (stredoceskad3.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…