Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu okružní křižovatky Červené Vršky na silnici I/3 u Benešova

18.05.2020 22:11

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje v úterý 19. května výstavbu okružní křižovatky Červené Vršky na silnici I/3 u Benešova. Nová křižovatka bude řidičům k dispozici již na začátku října letošního roku.

Ředitelství silnic a dálnic zahajuje výstavbu okružní křižovatky Červené Vršky na silnici I/3 u Benešova
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Výstavba nové okružní křižovatky je další z úprav prováděných na silnici I/3, které mají za cíl zvýšit bezpečnost a  plynulost silničního provozu na této velmi zatížené komunikaci a přilehlých silnicích nižších tříd“, představil nově zahajovanou stavbu generální ředitel ŘSD ČR Radek Mátl.

Trasa silnice I/3 vede od dálnice D1 z Mirošovic až na hraniční přechod s Rakouskem v Dolním Dvořišti. Do doby dostavby dálnice D3 v celé trase má I/3 zásadní význam pro spojení Prahy s jihem Čech.  Okružní křižovatka vznikne na katastrálním území Benešova. Pro Benešov a okolní obce slouží silnice I/3 zároveň jako přivaděč k D1.

V roce 2017 bylo dokončeno rozšíření úseku I/3 mezi Mirošovicemi a Benešovem o jeden jízdní pruh. Právě na tuto provedenou úpravu přestavba okružní křižovatky Červené Vršky navazuje. Vedle snížení nehodovosti, která je způsobena nevhodným průsečným úrovňovým křížením, přinese realizace stavby další rozvoj severozápadní oblasti Benešova.

Další připravovanou akcí, jejíž zahájení se předpokládá v roce 2022, je přestavba silnice I/3 mezi křižovatkami Červené Vršky (II/112) a U Topolu (II/110) na šířkové uspořádání 2+1, a to včetně složitého a  technicky velmi náročného zahloubení úseku silnice podél Zámeckého parku Konopiště.

I/3 Benešov, okružní křižovatka Červené Vršky

Hlavní trasa: kategorie: S 13,5/90 a S 9,5/80
počet stavebních objektů: 23
zhotovitel: BES s.r.ocena stavby dle smlouvy: 41,2 mil. Kč (bez DPH)
předpokládané zprovoznění stavby: 10/2020

Vedení dopravy v rámci I. etapy naleznete v mapě ZDE. V jejím průběhu zůstane ve směru od Prahy zachován příjezd k čerpací stanici Benzina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …