Rumunští lesníci navštívili své české kolegy

15.09.2016 21:10

Daniel Szórád a Romsilva Ciprian Pahontu, generální ředitelé českého a rumunského podniku, které spravují státní lesy, se 14. září setkali v Hradci Králové. Diskutovali o hospodaření, ochraně přírody, obchodních modelech i kontrolních mechanismech v různých fázích zpracování dříví. Odpoledne strávili ve státních a poté v hradeckých městských lesích.

Rumunští lesníci navštívili své české kolegy
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Zatímco české a moravské státní lesy spravuje státní podnik, v Rumunsku je lídrem Ministerstvo životního prostředí. V delegaci nechyběli zástupci tohoto úřadu ani Ministerstva zemědělství.  

Odpoledne strávili v borových lesích. Viděli šetrný malý harvestor, který efektivně provedl tak zvaný výchovný zásah. Rumunského ředitele Pahontu zaujala česká lesní pedagogika, jak ji v praxi již několik let rozvíjejí lesníci. Podle jeho slov jsou v Rumunsku tyto aktivity na počátku. Proto vítá inspirativní výměnu zkušeností. Diskutovalo se také o diferenciální lesní rentě a v souvislosti s ochranou přírody
i aktuálních náhradách újmy z omezení hospodaření. 

Kromě přidružené výroby městských lesů zaměřené na výrobu palivového dřeva zaujalo také vznikající arboretum při městském lese s exotickými dřevinami, které v našich lesích nejsou běžně k vidění. V královéhradeckých porostech provázel delegaci ředitel Městských lesů Milan Zerzán. Vysvětlil systém cest budovaných s ohledem na veřejnost a využívání lesů ke sportovním i volnočasovým aktivitám všech věkových i jiných skupin – vozíčkářů, rodin s dětmi, bruslařů, běžců a dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …