SMO: Distancujeme se od cílené podpory K. Schwarzenberga

22.01.2013 20:21

Prohlášení Svazu měst a obcí ČR k volbě prezidenta republiky.

SMO: Distancujeme se od cílené podpory K. Schwarzenberga
Foto: Václav Kovalčík
Popisek: Město

Svaz měst a obcí České republiky, jako apolitická organizace sdružující v současné době 2500 měst a obcí, se jednoznačně distancuje od cílené podpory prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga, kterého ve své tiskové zprávě ze dne 17. ledna 2013 otevřeně podpořila politická strana TOP 09 a Starostové. Svaz důrazně upozorňuje, že hnutí „Starostové a nezávislí“ zdaleka nereprezentuje všechny starosty našich měst a obcí, nýbrž pouze jejich malou část. Toto zobecňování v mnoha případech poškozuje ostatní představitele měst a obcí, kteří jsou stoupenci jiných politických uskupení. Podobné zneužívání dobré značky „starostové“ proto odsuzuje.

Svaz měst a obcí ČR vždy ctil a bude ctít svoji nezávislost a apolitičnost. Svaz vystupuje proti mocenským praktikám státu ohrožujícím nezávislost a poslání územní samosprávy. To je jeho hlavním úkolem - bojovat za oprávněné zájmy měst a obcí a jejich občanů. Vstupovat do jakéhokoli politického boje, tedy i boje prezidentských kandidátů, je proto pro Svaz nepřijatelné.

Starostové a primátoři, jako fyzické osoby, jistě využijí svého práva volit a ve druhém kole prezidentských voleb dají svůj hlas tomu, komu více důvěřují. Ve volbách ať každý vystupuje sám za sebe. Je to právo nás všech.

Dan Jiránek, předseda Svazu
Jan Mareš, předseda Komory statutárních měst
František Lukl, předseda Komory měst
Josef Bezdíček, předseda Komory obcí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svaz měst a obcí

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…