SSHR: Uvolnění ropy ze státních hmotných rezerv bylo správným krokem

13.12.2019 18:08

V Praze se dnes sešli členové skupiny NESO (Národní organizace pro společný postup ve stavu ropné nouze), ve které jsou zastoupeni všichni velcí hráči na trhu s pohonnými hmotami. Hlavním tématem bylo vyhodnocení letošního roku.

SSHR: Uvolnění ropy ze státních hmotných rezerv bylo správným krokem
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„Při bilancování jsme nemohli  vynechat květnovou krizi na ropovodu Družba. Celý měsíc tehdy nepřetekl do České republiky ani litr ruské ropy a rafinérie v Litvínově musela využít ropu z českých nouzových zásob. Ještě jednou jsem všem členům skupiny NESO poděkoval za spolupráci při zvládání této situace. Díky rychlému uvolnění nouzových rezerv čeští řidiči na čerpacích stanicích nic nepoznali, ceny pohonných hmot se nezvýšily a český průmysl nemusel zpomalit, “ upřesnil předseda SSHR Pavel Švagr.

V tuto chvíli je už všechna ropa, kterou tehdy  SSHR zapůjčilo se souhlasem vlády společnosti Unipetrol, zpátky v českých rezervách. Podle aktuálních informací by v příštím roce neměly podobné problémy hrozit.

NESO je poradní orgán předsedy Správy státních hmotných rezerv, který monitoruje oblast dodávek ropy a ropných produktů do České republiky. V případě krize pak doporučuje opatření k omezení spotřeby ropy a ropných produktů a také použití nouzových zásob. NESO může navrhnout i vyhlášení nebo odvolání stavu ropné nouze.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…