Stávající 4 skupiny „vysoce rizikových“ potravin podléhajících standardní analýze rizika (maso a masné výrobky; produkty akvakultury; mléčné výrobky a ptačí hnízda) jsou nově rozšířeny o 14 kategorií produktů, jejichž producenti se musí registrovat prostřednictvím příslušných dozorových orgánů vyvážejících zemí a o „nízkorizikové potraviny“, jejichž výrobci se registrují sami. Podniky, které jsou již pro vývoz těchto produktů do Číny registrovány, nemusí tento proces absolvovat a jejich registrace zůstává nadále platná.
Pro 14 zmiňovaných kategorií GACC umožňuje zjednodušený registrační proces pro producenty potravin, kteří již v minulosti (od 1. ledna 2017 do současnosti) do Číny vyváželi: střívka; produkty včelařství; vejce a vaječné produkty; jedlé oleje a tuky; plněné těstoviny a pečivo; obilniny; mlýnské obilné výrobky a slad; čerstvá a sušená zelenina a sušené fazole; koření; ořechy a semena; sušené ovoce; nepražené kávové boby a kakaové boby; potraviny pro speciální výživu a funkční potraviny.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.