SŽDC: Cestování vlakem z Českých Budějovic do Volar je rychlejší, bezpečnější i pohodlnější

17.09.2016 14:35

Správa železniční dopravní cesty revitalizovala regionální trať z Českých Budějovic do Volar. Největším přínosem projektu je zvýšení bezpečnosti a rychlosti železniční dopravy na uvedené šumavské dráze.

SŽDC: Cestování vlakem z Českých Budějovic do Volar je rychlejší, bezpečnější i pohodlnější
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Na jednokolejné trati číslo 194 České Budějovice – Český Krumlov – Černá v Pošumaví – Černý Kříž – Volary o délce 94 kilometrů byla provedena částečná rekonstrukce železničního svršku a spodku a došlo k modernizaci sdělovacího a zabezpečovacího zařízení.

„Realizace této stavby přinesla především podstatné zkrácení jízdních dob, což zajisté potěší cestující. Původní traťová rychlost 50 až 70 km/h s lokálními omezeními až na 20 km/h se po realizaci zvýšila na 75 km/h a v úseku mezi Českými Budějovicemi a Boršovem nad Vltavou dokonce až na 90 km/h,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

V rámci projektu stavbaři vybudovali na celkem šesti nádražích nová ostrovní nástupiště a třináct zastávek získalo nástupiště jednostranná. Rekonstrukcí prošly také čtyři ocelové mosty. Téměř polovina ze 113 železničních přejezdů dostala světelnou signalizaci, dalších třináct bylo osazeno závorami. Vybrané výhybky ve stanicích byly doplněny o elektrický ohřev. Stanice v úseku mezi Volary a Boršovem nad Vltavou získaly nové zabezpečovací a sdělovací zařízení, které umožní dálkové řízení provozu z Kájova.

Celkové náklady stavby s názvem Revitalizace trati České Budějovice - Volary činily 1 628 825 850 Kč bez DPH. Projekt byl v rámci Operačního programu Doprava spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti, a to až do výše 1 244 230 470 Kč. Žádost o poskytnutí dotace byla schválena Ministerstvem dopravy ČR a v současné době probíhá schvalovací proces na úrovni Evropské komise. Národní financování zajistil Státní fond dopravní infrastruktury. Zhotovitelem byla společnost AŽD Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…