SZIF začíná vydávat rozhodnutí na produkci bílkovinných plodin a konzumních brambor

12.02.2018 22:28

Platební agentura Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) vydává rozhodnutí na dvě dotace v rámci Dobrovolných podpor vázaných na produkci. Jedná se o bílkovinné plodiny a konzumní brambory.

SZIF začíná vydávat rozhodnutí na produkci bílkovinných plodin a konzumních brambor
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

Na první z nich je připravena částka 438 milionů, která bude rozdělena mezi více než 3,5 tisíce žadatelů. O podporu na konzumní brambory si zažádalo 615 zemědělců a na dotaci je určeno celkem 48 milionů.

Dobrovolná podpora vázaná na produkci (VCS) je zaměřena na citlivé sektory, které čelí určitým obtížím, ale zároveň jsou velmi důležité z hospodářských, sociálních nebo jiných důvodů. Spadá sem také produkce bílkovinných plodin a konzumních brambor. Výše dotace, která podpoří pěstitele „citlivých“ komodit, se odvíjí od rozlohy způsobilé plochy, přičemž minimální rozloha je 1 hektar.

Na bílkovinné plodiny je určeno 438 milionů korun, prostřednictvím Jednotné žádosti 2017 si o podporu zažádalo 3 658 žadatelů. Sazba na tuto dotaci je 2 989,64 Kč na hektar. Celková podpora na produkci konzumních brambor je ve výši 48 milionů, na tuto dotaci obdržel SZIF 615 žádostí. Sazba na konzumní brambory je 4 776,85 Kč na hektar.

Pro výplatu těchto podpor je nezbytné, aby rozhodnutí nabylo právní moci. Doporučujeme žadatelům, aby pro urychlení výplat využili možnosti vzdání se práva na odvolání. Díky tomuto kroku platbu uspíší. Upozorňujeme žadatele, že vzdání se odvolání je nutné podat až po obdržení rozhodnutí. Formulář „Prohlášení o vzdání se práva odvolání“ je k dispozici ZDE / JEDNOTNÁ ŽÁDOST, v sekci „Ke stažení“, ve složce Jednotná žádost.

Tento formulář lze podat nejdříve po doručení rozhodnutí jedním z následujících způsobů:

1. prostřednictvím Portálu farmáře
2. přes datovou schránku
3. osobně na místně příslušném regionálním pracovišti SZIF 
4. poštou
5. e-mailem, ale pouze s uznávaným elektronickým podpisem. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…