SZPI konstatuje, že stav fritovacích olejů a tuků v restauracích je neuspokojivý

12.12.2017 20:30 | Zprávy

V období od 6. 2. do 17. 11. 2017 se Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zaměřila na kontroly fritovacích olejů a tuků v provozovnách veřejného stravování.

SZPI konstatuje, že stav fritovacích olejů a tuků v restauracích je neuspokojivý
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Inspektoři kontrolovali, zda nejsou k přípravě pokrmů používány „přepálené“ oleje a tuky, vykazující známky tepelného rozkladu.

V uvedeném období inspekce provedla cílenou kontrolu v celkem 73 provozovnách.

Hodnoceno bylo celkem 91 vzorků, přičemž hodnocení probíhalo senzoricky na místě (vůně, chuť, barva, konzistence, přítomnost zuhelnatělých zbytků), měřením obsahu polárních částic a následně v laboratoři metodou stanovení obsahu polymerních triacylglycerolů.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Co vyřeší ta vaše petice za svobodu slova?

Myslíte, že se pak něco změní? Co? Souhlasím totiž s tím, že s tou svobodou slova to jde z kopce. Máte nějaké politické řešení? Protože já nevěřím, že petice něco změní. Horáková

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Umíte se orientovat v neznámém terénu?

22:03 Policie ČR: Umíte se orientovat v neznámém terénu?

Houbařská sezóna je spjata s velkým množstvím pohřešovaných a ztracených houbařů a výletníků.