SZPI konstatuje, že stav fritovacích olejů a tuků v restauracích je neuspokojivý

12.12.2017 20:30 | Zprávy

V období od 6. 2. do 17. 11. 2017 se Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zaměřila na kontroly fritovacích olejů a tuků v provozovnách veřejného stravování.

SZPI konstatuje, že stav fritovacích olejů a tuků v restauracích je neuspokojivý
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Inspektoři kontrolovali, zda nejsou k přípravě pokrmů používány „přepálené“ oleje a tuky, vykazující známky tepelného rozkladu.

V uvedeném období inspekce provedla cílenou kontrolu v celkem 73 provozovnách.

Hodnoceno bylo celkem 91 vzorků, přičemž hodnocení probíhalo senzoricky na místě (vůně, chuť, barva, konzistence, přítomnost zuhelnatělých zbytků), měřením obsahu polárních částic a následně v laboratoři metodou stanovení obsahu polymerních triacylglycerolů.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Urážky

Kritizujete Babiše, že uráží další, ale to přeci děláte i vy a další. Je opravdu tak těžké dělat politiku bez toho, aniž byste se vzájemně uráželi? Nebo myslíte, že vám to snad přináší nějaké politické body? Podle mě to vede jen k tomu, že se pak uráží mezi sebou i lidi, co mají odlišné politické ná...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražské služby: Boj s nepořádkem vtipně a s nadhledem

16:08 Pražské služby: Boj s nepořádkem vtipně a s nadhledem

Každý rok odklidí speciální čety tisíce tun volně pohozených předmětů od popelnic a kontejnerových s…