Sešity do škol opět rozdají před začátkem školního roku Lesy ČR

22.08.2018 18:28

Celkem 254 tisíc sešitů v šesti grafických provedeních rozdá a zdarma dopraví do základních škol v zemi podnik Lesy České republiky. Sešity je třeba rezervovat přes webovou aplikaci www.sesitydoskol.cz.

Sešity do škol opět rozdají před začátkem školního roku Lesy ČR
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Ne náhodou poskytuje státní podnik, který hospodaří v lesích, právě sešity. Každý, kdo jimi zalistuje, se mimo jiné dozví o využití dřeva. Třeba k výrobě papíru…A také o tom, že lesů v zemi přibývá – asi o jeden a půl tisíce hektarů ročně, nebo o tom, že se na vykácené plochy nejpozději do dvou let znovu vysadí stromy.

Během posledních čtyř let se stal projekt Sešity do škol tradicí. Linkované „A pětky“ pro mladší i starší žáky objednávají zástupci základních škol z celé republiky. „Děti vždycky zaujme grafický motiv i zajímavosti o lese. V každém sešitě se dozvědí něco nového, a to je fajn,“ uvedla Lenka Burešová, ředitelka Základní školy v Čeperce v Pardubickém kraji, která pro školu každoročně objednává maximální počet výtisků.

Každá škola má daný počet sešitů podle evidence žáků. „Vycházíme ze seznamu ministerstva školství,“ uvedla Ladislava Řehounková z Odboru marketingu a komunikace Lesů ČR, která je kontaktní osobou projektu (tel.+420 724 524 064; e-mail ZDE) a na kterou je možné se obrátit s dotazem v případě nejasností.

Všechny objednané sešity budou ve školách před začátkem školního roku.

Sešity rezervujte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…