Shoptet: Češi chtějí mít vlastní byznys - tisková zpráva

15.05.2014 14:17

Češi touží mít svůj vlastní byznys a být nezávislými. To ukázal průzkum společnosti Shoptet, ve kterém 85 % dotázaných odpovědělo, že o vlastním podnikání přemýšlí nebo jej již mají. Tento fakt dokazují i statistiky, kdy na 1000 obyvatel připadlo ke konci minulého roku 223 podnikatelů.

Shoptet: Češi chtějí mít vlastní byznys - tisková zpráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: S vlajkou na chladiči Škodovky

Počet lidí, kteří chtějí vzít osud do vlastních rukou a pracovat „na svém“ je neubývá. Dle statistik Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky bylo k 31. 12. 2013 na 3 321 289 platných živnostenských oprávnění. Mezi důvody, proč lidé podnikají nebo by chtěli podnikat, patří například touha být vlastním pánem a plnit si tak vlastní sny.

E-shop vnímá přes 60 % respondentů jako nejjednodušší způsob jak začít podnikat. Dalšími v řadě je oblast IT, pohostinství a řemeslo. „Je pravda, že k založení e-shopu toho vlastně moc nepotřebujete. Dokonce ani prvotní náklady jsou v porovnání s ostatními oblastmi zanedbatelné. Jen si musíte dobře promyslet, co a komu budete prodávat a můžete začít. Online obchod si můžete bez čekání pronajmout za pár stovek měsíčně nebo i zdarma v základní verzi, jako to například nabízíme my. Pak už záleží na produktech, které nabízíte, ale i na správném online marketingu. Bez toho se o vašem obchodě nikdo nedozví,“ komentuje Miroslav Uďan, CEO služby Shoptet.cz.

Pro e-shop není potřeba mít nějaké velké prostory, než se rozjede, je možné provozovat jej z domova. Také je možné internetový obchod v první fázi vnímat jako přivýdělek, takže není třeba ihned učinit zásadní zlomové rozhodnutí, zda stálá práce nebo nejisté podnikání. Ideální je rovněž pro lidi na rodičovské dovolené a studenty. „Častým omylem e-shopřů je, že nejnižší cena vyhrává. Není tomu tak, pokud váš e-shop nabídne něco navíc, lidé u vás rádi nakoupí. Je zásadní znát zboží, které nabízíte a umět poradit, komunikovat se zákazníkem a jednat s nimi na rovinu,“ vysvětluje Miroslav Uďan.

Rady jak postupovat od prvotního plánování až po běžný provoz je možné nalézt na stránkách MujPrvniEshop.cz. Na jeho přípravě se podíleli lidé a odborníci, kteří s e-shopy a online marketingem mají praktické zkušenosti.

O Službě Shoptet.cz

Shoptet.cz se na českém trhu specializuje na nabídku originálních a intuitivních e-shopů, které nabízí formou pronájmu. Jedná se jednoduchý způsob, jak mít na vlastní internetový obchod rychle a bez velkých investic. Pronájem internetového obchodu zahrnuje širokou škálu služeb, jako například napojení na ekonomické systémy, různé platební metody a také propojení se sociálními sítěmi a aukčním portálem Aukro.cz. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu přes 2 300 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 10 % komerčních řešení na českém trhu. Firma expanduje na zahraniční trhy, v současné chvíli je aktivní v Brazílii. V roce 2011 vstoupil do společnosti také investor Ondřej Tomek. Více na www.shoptet.cz. Rady a postřehy Miroslava Uďana je nově možné najít na http://www.miroslavudan.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …