Siemens v Drásově zvýšil objem výroby o 30 procent

09.02.2013 9:27

Jeden z nejlepších roků zažil drásovský závod Siemens na výrobu elektromotorů a generátorů.

Siemens v Drásově zvýšil objem výroby o 30 procent
Foto: red
Popisek: Siemens

Díky zvýšeným zakázkám zejména pro námořní a dopravní průmysl se mu v roce 2012 podařilo zvýšit objem výroby o 30 procent. Také v letošním obchodním roce firma plánuje další nárůst, a to až na 430 strojů. V květnu závod se 730 zaměstnanci oslaví výročí sta let trvání výroby.

„Minulý rok byl pro náš závod nejúspěšnějším rokem v historii. Od hospodářské krize v roce 2009 se nám daří naplňovat cíl postupného navyšování objemu výroby a počtu zaměstnanců. Máme zákazníky po celém světě, v poslední době roste podíl dodávek do Asie. Naše elektromotory a generátory najdete například v elektrárnách nebo na ropných plošinách. Jsou také součástí lokomotiv či zaoceánských osobních a dopravních lodí,“ řekl Ivo Pavelec, ředitel drásovského závodu Siemens na výrobu generátorů a elektromotorů, a dodal: „Navýšení zakázek očekáváme také v tomto obchodním roce, který končí 30.9. Plánujeme vyrobit 82 motorů a 348 generátorů. Během roku otevřeme zhruba 60 nových pracovních míst, z toho 15 v oblasti výzkumu a vývoje.“

Drásovský závod zahájil výrobu v roce 1913. Siemens do podniku vstoupil v roce 1994. Od roku 2007 závod vyrábí vedle nízkonapěťových a vysokonapěťových generátorů také asynchronní a synchronní elektromotory. Závod aktuálně zaměstnává 730 odborníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy kupují deset lokomotiv Vectron

10:10 České dráhy kupují deset lokomotiv Vectron

České dráhy kupují od leasingové společnosti RSL deset lokomotiv Siemens Vectron. Dosud pronajaté lo…