Skupina SYNOT: 50 tisíc korun za dopadení vandala!

08.06.2015 10:19

Uherskohradišťský Park Rochus přišel o víkendu o jeden ze svých symbolů. Neznámý vandal tady nejspíš v noci na neděli skolil motorovou pilou výjimečný, šestimetrový dřevěný kříž. Poškozena je také informační tabule. Kříž stál na začátku poutní stezky, která vede ke kapli svatého.

Skupina SYNOT: 50 tisíc korun za dopadení vandala!
Foto: Archiv
Popisek: Synot - logo

„Skupina Synot projekt Park Rochus podporuje od samého počátku. Současně je spoluzakladatelem obecně prospěšné společnosti Park Rochus. Proto se rozhodla napomoci k dopadení pachatele finanční motivací. Ten, kdo poskytne informace vedoucí k dopadení pachatele, získá finanční odměnu ve výši 50 tisíc Kč. Své poznatky může veřejnost volat na linku 572 410 408 nebo 737 277 030," sdělila Magda Pekařová, mluvčí skupiny Synot.

Dílo, na kterém se podílelo několik firem včetně studentů řezbářství Střední odborné školy ve Bzenci, tvořilo pomyslnou vstupní bránu do parku.

 

Vandal způsobil škodu předběžně vyčíslenou na 100 tisíc korun. Dřevěný kříž byl historickým dokladem typického lidového stavitelství a sakrálních památek. Řezby totiž vycházely ze starých fotografií, vyobrazení na kříži souviselo s umučením Ježíše Krista a jeho životem. Nabízelo vyobrazení Adama a Evy a dekorativní prvky jako hrozny a listy vinné révy, které jsou typické pro region.

Skupina SYNOT v minulosti vypsala a vyplatila odměnu za dopadení pachatele již několikrát, čímž také výrazně pomohla policii. Právě finanční odměna se totiž pro veřejnost stala velkou motivací a její telefonáty tak skutečně napomohly k objasnění trestné činnosti. 

V roce 2012 skupina SYNOT vyplatila odměnu informátorům, kteří napomohli Policii České republiky k odhalení lupičů působících na Uherskohradišťsku.

Dva muži v kuklách a se zbraní přepadli sázkovou kancelář společnosti SYNOT TIP. Skupina SYNOT hned následující den prostřednictvím médií vyhlásila, že vyplatí odměnu 200 000 korun tomu, kdo pomůže policii identifikovat pachatele. Obličej jednoho z lupičů totiž zachytil kamerový systém v jiné provozovně ve chvíli, kdy zde „obhlížel terén“. Vypsaná odměna několikanásobně převyšovala částku, kterou lupiči z místa odnesli.

Na základě fotografie zveřejněné v médiích a především díky finanční motivaci se Policii České republiky skutečně ozvalo několik lidí, kteří jednoho z lupičů poznali. Vyšetřovatelé nakonec vyhodnotili, že klíčové informace, rozhodující pro objasnění celého případu, podali dva lidé. První z nich znal pouze jméno lupiče, druhý doplnil i adresu jeho bydliště. SYNOT proto na základě těchto poznatků získaných od policie slíbenou odměnu rozdělil mezi tyto dva informátory. Každý z nich tak obdržel 100 000 Kč.

SYNOT s policií od začátku velmi aktivně spolupracoval. Podle uherskohradišťských policistů se v regionu jednalo o vůbec první případ, kdy vypsaná odměna dopomohla k odhalení pachatelů trestného činu.

K obdobnému případu došlo v Ostravě, i tam se všímaví lidé podělili o odměnu – tentokrát o 50 tisíc korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…