Slezská nemocnice v Opavě: Na nový ultrazvuk přispělo město

25.03.2018 13:06

Dostupná zdravotní péče spoluobčanů je jednou z priorit vedení opavské radnice. Jasným důkazem toho je dotace ve výši jednoho milionu korun na pořízení nového 3D/4D ultrazvuku pro gynekologicko-porodnické oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

Slezská nemocnice v Opavě: Na nový ultrazvuk přispělo město
Foto: archiv JH
Popisek: Slezská nemocnice v Opavě - logo

„Pomocí dotace Statutárního města Opava jsme mohli pořídit v minulém roce nový nejmodernější prostorový ultrazvukový přístroj k vyšetření těhotných žen a k diagnostice onemocnění v gynekologii,“ pochvaluje si spolupráci s městem ředitel Slezské nemocnice v Opavě Ladislav Václavec. „Vysoká rozlišovací schopnost a kvalitní softwarové vybavení výrazně zvýšily přesnost jednotlivých vyšetření,“ upřesnil přednosti nového přístroje primář gynekologicko-porodnického oddělení Alfréd Dörr.

Nový ultrazvuk usnadňuje a urychluje detekce a měření stanovených parametrů plodu k vyloučení poznatelných vývojových vad v rámci prvotrimestrálního screeningu, např. Downův syndrom, či k vyloučení opoždění nitroděložního růstu plodu. „Jsem opravdu rád, že jsem za město mohl dar předat. Věřím, že jej ocení také nastávající maminky, které musely za tímto důležitým vyšetřením odjíždět do jiných měst,“ dodal primátor Opavy Radim Křupala.

Díky této dotaci se podstatně zvýšila úroveň poskytované zdravotní péče na gynekologicko-porodnickém oddělení pro zhruba 1100 rodiček a dalších téměř tři tisíce nově ošetřených žen, které každoročně projdou oddělením. Přístroj stál téměř 1,6 milionu korun, přičemž chybějící část uhradila ze svého rozpočtu nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…