Smart akcelerátor Pardubického kraje byl schválen

03.01.2017 9:41

Projekt Smart Akcelerátor Pardubického kraje úspěšně prošel hodnocením přijatelnosti, formálních náležitostí i věcným hodnocením ze strany řídícího orgánu Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Po zvládnutí posledních administrativních kroků bude Pardubický kraj moci začít aktivně podporovat rozvoj inovačního prostředí v kraji.

Smart akcelerátor Pardubického kraje byl schválen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Jsem rád, že náš projekt byl připraven kvalitně a uspěl v konkurenci ostatních projektů. Díky němu budeme moci pracovat na rozvoji inovačního prostředí v Pardubickém kraji. Hlavními body našeho zájmu jsou zvýšení kvality vzdělávání, zajištění podmínek pro kvalitní výzkum a propojení vzdělávání a výzkumu s trhem práce a v neposlední řadě vznik inovačního centra. Potenciál našeho regionu je velký a cílem projektu je ho aktivovat a využít všech jeho možností," uvedl hejtman Martin Netolický.

Myšlenka celého projektu ladí i s vizí, kterou prezentuje radní pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Hana Štěpánová: „Kraj se musí rozvíjet ve všech směrech a není možné jednotlivé oblasti od sebe oddělovat. Naopak, je nutné je vnímat jako součást celku. Rozvoj podnikatelského sektoru a jeho podpora, v jakékoliv oblasti, se nám v budoucnu vždy vyplatí.“

Kraj chce realizací projektu napomoci k výraznému posílení v oblasti spolupráce podnikatelského sektoru, vzdělávacího sektoru a oblasti vědy a výzkumu. Chce, aby firmy získávaly snadněji výzkumné a inovační partnery, aby kvalita absolventů, kteří se budou ucházet o zaměstnání, odpovídala požadavkům firem, aby firmy a veřejné instituce realizovaly více společných projektů, ať již v oblasti popularizace technických oborů nebo formou vzájemné spolupráce na společných výzkumných a vývojových projektech.

V rámci projektu bude realizováno několik klíčových aktivit, které společně povedou k naplnění cíle celého projektu. Aby bylo možné cíle dosáhnout, bude nutné důkladně zmapovat inovační prostředí kraje, silné obory, potenciál jejich dalšího rozvoje, technologické vybavení, úroveň kvalifikace pracovníků a zároveň související požadavky na budoucí zaměstnance s ohledem na možnosti absolventů, kteří se objevují na trhu práce.

Díky podrobnému zmapování regionu budou následně navrhovány a realizovány nové a aktualizovány současné strategické intervence k podpoře a rozvoji inovačního prostředí Pardubického kraje.

Více o projektu najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…