Společnost Fine Gusto vyrábí celosvětově jedinečné sušené maso s kofeinem

17.07.2018 12:43

Český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, přišla s unikátním výrobkem sušeného masa, nejen u nás v České republice, ale i po celém světě. Ve spolupráci se společností Bitters totiž vyrábí sušené maso s kofeinem a guaranou.

Společnost Fine Gusto vyrábí celosvětově jedinečné sušené maso s kofeinem
Foto: finegusto.cz
Popisek: Fine Gusto - logo

„Jsme velmi rádi, že jsme se spojili s firmou Bitters a společně uvedli na trh jedinečné výrobky, sušené maso s kofeinem a sušené maso s guaranou. Jak kofein, tak i guarana mají podobné účinky, příznivě stimulují centrální nervovou soustavu, mají povzbuzující účinky, snižují únavu a udržují pozornost. Navíc kofein i guarana se pomocí žvýkání sušeného masa dostanou efektivněji do těla přes ústní sliznici. Nástup účinků je tak daleko rychlejší než třeba u kávy nebo energetických nápojů,“ říká k výrobkům David Novák, jednatel a zakladatel společnosti Fine Gusto.

V každém balíčku sušeného masa s kofeinem o 20 gramech je 100 miligramů kofeinu, tedy přibližně dva šálky kávy. Navíc, kofein v sušeném mase není pražený, jak tomu bývá u kávy, tím pádem nevznikají karcinogeny. Stejné množství pak obsahují balíčky s guaranou. „Balíček sušeného masa vychází levněji než káva či energetický nápoj, je proto dobrou alternativou, a dokonce se i najíte. Lidé se navíc kombinace sušeného masa s kofeinem nemusejí bát, naše jerky chutná tak, jako kdyby žádný kofein neobsahovalo,“ doplňuje druhý jednatel a zakladatel společnosti Pavel Doležal.

Sušené maso s kofeinem a guaranou je ideální především pro vytížené lidi, kteří potřebují rychle doplnit energii. Je tedy ideální pro řidiče, studenty před zkouškami, sportovce, vojáky apod.

Společnost Fine Gusto Nature dnes vyrábí více než 15 druhů výrobků se sušeným masem. Výrobky Fine Gusto se nyní prodávají na e shopu společnosti, v sítích drogerií DM, v obchodech Tesco, Žabka, Point, dále v multikinech Cinestar, ve fitcentrech a také na volném trhu.

O guaraně
Guarana je známá pro své povzbuzující účinky, snižuje únavu, udržuje pozornost a bdělost. Je vhodná při nervovém vypětí, při depresích a může se použít při rekonvalescenci po dlouhé nemoci. Může tišit menstruační bolesti. Kladně působí na nervový i tělesný stav, stimuluje mozkové funkce a podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a soustředění. Dále může být guarana součástí redukčních diet, protože snižuje chuť k jídlu a stimuluje odbourávání tuků. V Brazílii ji užívají jako afrodiziakum.

O kofeinu
Kofein je alkaloid, který příznivě stimuluje centrální nervový systém. Tím oddaluje únavu (zvláště duševní), zbystřuje myšlení, zlepšuje koncentraci, působí jistou euforii. Kofein zrychluje tep, uvolňuje hladké svalstvo, rozšiřuje tepny a stimuluje oběhový a respirační systém (srdce a dýchání). Proto pomáhá lidem postiženým astmatem. Zvyšuje obsah mastných kyselin v oběhovém systému, byl proto léta používán sportovci.

Fine Gusto Nature se specializuje na výrobu vysoce kvalitního hovězího a krůtího sušeného masa. Z názvu společnosti vyplývá, že cílem je vyrábět kvalitní, přírodní a nutričně hodnotné potraviny bez přidaných barviv a konzervantů. Díky vysokému obsahu bílkovin a malému množství soli je sušené maso Fine Gusto vhodné jak pro sportovce, tak i pro manažery v hektických dnech, nebo pro každého, kdo má rád skutečnou chuť masa. Manufakturní postupy firmy Fine Gusto Nature vychází z rodinných receptů a tradic. Společnost Fine Gusto Nature byla založena v roce 2014 a zaměstnává desítky zaměstnanců. Výroba probíhá v Pardubicích. V současnosti je Fine Gusto Nature největším výrobcem sušeného masa v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…