Spolek Šalamoun: POTVRZENO. Důkazy v případu Petra Kramného definitivně a navždy zcela zničeny

10.09.2018 18:50

Dle dnešního vyjádření tiskové mluvčí FN Ostrava, Mgr. Naďi Chattové, byl veškerý biologický materiál za rok 2013, tedy i biologický materiál v případu Petra Kramného, nenávratně zničen.

Spolek Šalamoun: POTVRZENO. Důkazy v případu Petra Kramného definitivně a navždy zcela zničeny
Foto: ReproYoutube, bar
Popisek: Petr Kramný

Z další části vyjádření vyplývá, že o skartaci rozhodl tehdejší přednosta Ústavu soudního lékařství v Ostravě MUDr. Igor Dvořáček.

Je nutno naprosto zásadně akcentovat, že nekroptický materiál je stěžejní důkaz v trestním řízení a to proti Petru Kramnému, který má prokazovat příčinu smrti a to vraždu elektrickým proudem. Tento materiál, jako důkazní materiál v trestním řízení, má zcela jiná pravidla  uchovávání, v žádném případě a za žádných okolností nevyplývající z interního pokynu ÚSL Ostrava.

Po celou dobu celého trestního řízení o přístupu, přezkoumání, případném zpracování nekroptického materiálu, či s jeho nákládáním a dalších okolnostech, rozhodovala vždy a jen předsedkyně senátu nalézacího soudu JUDr. Renata Gilová. Jen a pouze předsedkyně senátu by musela dát příkaz ke zničení nekroptického materiálu, avšak tento zcela zásadní příkaz nebyl ve spisovém materiálu dohledán.

Je nutno zcela kategoricky konstatovat, že ÚSL Ostrava a zejména bývalý přednosta MUDr. Dvořáček nikdy nebyl, není a nikdy nebude majitelem nekroptického materiálu v trestní věci Petra Kramného. A zároveň  nikdy neměl jakékoliv dispoziční právo s nakládáním s tímto materiálem, natož jakékoliv právo jej nenávratně zničit. Toto naše stanovisko naprosto a jednoznačně koresponduje s vyjádřením tehdejšího ředitele FN Ostrava, které naleznete v příloze.

I přes roky trvající snahu  obhajoby, poslanců Parlamentu České republiky, Spolku Šalamoun a dalších se nepodařilo pro naprostou nevoli všech zabránit zničení naprosto stěžejního důkazu, kterým nepochybně nekroptický materiál je, a to zejména ve světle skutečností, že i přes těžko uvěřitelné obstrukce právě MUDr. Dvořáčka až v roce 2017 vznikly oponentní znalecké posudky nezpochybnitelných autorit, které skutečnou příčinu smrti, na základě přezkumu nekroptického materiálu, kategoricky vyvracejí.

Ač si bývalý přednosta ÚSL v Ostravě MUDr. Igor Dvořáček byl moc dobře vědom, že nekroptický materiál není v jeho vlastnictví a slouží jako stěžejní důkaz a to nejen v trestním řízení proti Petru Kramnému, dle našeho názoru ve snaze zahladit veškeré stopy, jako osoba nemajíce naprosto žádné dispoziční právo k tomuto materiálu a jako osoba zcela neoprávněná veškerý biologický materiál za rok 2013, nechal zcela nenávratně skartovat.

Ve světle všech těchto skutečností se zcela oprávněně domníváme, že je na místě vyslovit více než  důvodné podezření ze spáchání trestného činu ze strany právě bývalého přednosty ÚSL v Ostravě, MUDr. Igora Dvořáčka.

Václav Peričevič, místopředseda Spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…