Spolupráce ÚZSVM s hasiči na Vysočině se stává každodenní realitou

06.01.2018 16:07

Neuběhl ani měsíc a Vysočinou se znovu prohnal vítr o síle vichřice a ÚZSVM musel požádat v rámci Memoranda HZS Kraje Vysočina o spolupráci. Hasiči se znovu vrátili na pozemek ÚZSVM v Kamenici nad Lipou.

Spolupráce ÚZSVM s hasiči na Vysočině se stává každodenní realitou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Na pozemku došlo vlivem silného větru ke zlomení několika větví u vzrostlého buku stojícího těsně vedle budovy. Větve zůstaly viset na stromě, v případě jejich pádu by mohlo dojít k poškození střechy. Dále došlo ke zlomení jedné větve u volně stojící břízy, která také zůstala viset na stromě. Vzhledem k výšce, ve které se zlomené větve nacházely (cca 10 – 12 m), nebylo možné provést odstranění větví vlastními silami.

Nově se hasiči objevili na pozemku ÚZSVM v Humpolci v oploceném uzavřeném areálu, který využívá Český svaz chovatelů Humpolec v rámci výpůjčky. Na pozemku došlo vlivem silného větru ke zlomení vzrostlé borovice. Borovice byla zlomena ve výšce cca 3 m a zlomený kmen spadl na sousední pozemek, vzhledem k velikosti stromu byla i zde nutná pomoc hasičů. Za vynikající spolupráci a pomoc tímto HZS Kraje Vysočina děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…