Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, na brambory by bylo třeba sedm náklaďáků

29.07.2017 16:29 | Zprávy

Spotřeba potravin v Nemocnici České Budějovice v roce 2016 rostla. Denně nová kuchyně, která je v provozu od září roku 2015, připraví přes 900 porcí hlavních jídel pro zaměstnance a na 1 200 porcí pro pacienty.

Spotřeba potravin v českobudějovické nemocnici roste, na brambory by bylo třeba sedm náklaďáků
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Největší spotřeba v Nemocnici České Budějovice je u přesnídávek. Těch je za rok vydáno přes 103 tisíc. Oblíbenou surovinou kuchařů pro přípravu jídel jsou brambory. Kdyby se všechny vyskládaly na váhu, součet by ukazoval téměř 83 tun.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Eva Decroix, Ph.D., MBA byl položen dotaz

Ekonomika

Když se pyšníte tím, jak díky vám roste naše ekonomika, jak vysvětlíte, že to nepociťuje většina z nás, a že naše mzdy nerostou nebo jen minimálně, a že se naše životní úroveň propadá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ASO: První kolektivní smlouva vyššího stupně na rok 2026 byla podepsána

22:03 ASO: První kolektivní smlouva vyššího stupně na rok 2026 byla podepsána

Po nepříliš dlouhém, ale o to intenzivnějším vyjednávání byla d19. prosince 2025 podepsána kolektivn…