Správa železnic: Turnovský železniční uzel čeká celková rekonstrukce

10.07.2023 7:23 | Tisková zpráva

Významný železniční uzel v Libereckém kraji získá moderní podobu. Správa železnic vyhlásila tendr na projektanta rekonstrukce stanice Turnov, současně bude hledat také dodavatele, který navrhne podobu tamní nové provozní budovy. Samotné práce by měly proběhnout v letech 2026 a 2027.

Správa železnic: Turnovský železniční uzel čeká celková rekonstrukce
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Cestující získají díky investici moderní nástupiště s podchodem, samozřejmostí bude bezbariérový přístup. Úprava kolejiště pak zjednoduší jízdu vlaků ve směru na Jičín.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25760 lidí

Rekonstrukce stanice Turnov zahrnuje výstavbu dvou oboustranných ostrovních nástupišť a jednoho vnějšího u nádražní budovy. Výška nástupních hran 550 mm nad kolejí zajistí pohodlný nástup do vlaků. Příchod cestujících na nástupiště bude podchodem, ze kterého bude zajištěn bezbariérový přístup.

Celkovou rekonstrukcí projde kolejiště celé stanice, změna jeho konfigurace odstraní nutnost měnit směr jízdy pro vlaky mířící na Jičín. Plynulejší řízení dopravy zajistí moderní staniční zabezpečovací zařízení. Nová technologie bude instalována i na navazujících traťových úsecích.

Novostavba provozního objektu turnovské stanice je poslední etapou prací na komplexu tamních nádražních budov. Bude určena pro umístění drážních technologií, dohledového pracoviště, skladu, kanceláří a záložního pracoviště dálkového řízení provozu. Součástí akce bude i výstavba služebního parkoviště a parkové úpravy v přilehlém prostoru.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky na rekonstrukci stanice Turnov činí 38 059 022 korun bez DPH, v případě poslední etapy rekonstrukce tamní nádražní budovy pak 4 007 765 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…