Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku

26.06.2021 10:59

Obě traťové koleje mezi Břeclaví a Hodonínem jsou neprůchodné, nejponičenější je úsek Moravská Nová Ves – Lužice. Totálně poškozené je trakční vedení, traťové zabezpečovací zařízení včetně návěstidel autobloku, částečně poničené jsou objekty zastávek Hrušky a Lužice.

Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Bouře zdemolovala například i protihlukové stěny a do kolejiště nanesla velké množství trosek z okolí. Celkový rozsah škody dále monitorujeme, prvotní odhad činí přibližně 100 milionů korun.

Správa železnic na místě nepřetržitě pracuje, máme zde naše traťové čety, čety elektroprovozu, pomáhají drážní hasiči z Přerova a Brna a k dispozici máme i externí firmy. Prioritou je teď zprůjezdnit 1. traťovou kolej. Jedna část čet postupuje od Břeclavi, druhá od Hodonína a zároveň navážíme další posily s kolejovou technikou přes Vlárskou dráhu.

Délku trvání prací nelze v tuto chvíli předjímat. Připravené máme dieselové lokomotivy k obnovení provozu po zprůjezdnění 1. koleje. Do jednotlivých stanic zároveň navážíme dieselové agregáty ke zprovoznění staničního zabezpečovacího zařízení.

Obnovení elektrického provozu bude pravděpodobně spíše otázkou týdnů. Poničené jsou totiž i brány trakčního vedení vyrobené na míru a zatím není ani jasné, zda nebudou muset být znovu vybetonovány i základy pro některé sloupy.

Vlaky mezi Břeclaví a Přerovem mohou jezdit odklonem přes Nezamyslice. Průjezdná je trať z Brna do Břeclavi i z Břeclavi na Slovensko a do Rakouska. Kvůli výpadkům nadřazené elektrosoustavy je však částečně omezený počet současně jedoucích vlaků, aby nedošlo k přetížení traťové napájecí soustavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…