Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku

27.06.2021 12:11

Správa železnic opravuje v poničeném úseku koridoru také železniční svršek. Rozsah jeho poškození nebyl zpočátku pod nánosy trosek zřejmý. Měření v úseku odhalila poruchy geometrické polohy koleje.

Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

V průběhu zítřejšího dne proto ještě bude nutné kolej s pomocí podbíječky usadit do trvalé polohy. Obnovení provozu v první traťové koleji v omezeném režimu pro dieselové lokomotivy předpokládáme v úterý.

Dnes Správa železnic pracuje na zprovoznění zabezpečovacího zařízení. Ve stanicích máme připravené záložní agregáty a zásadním úkolem bude stavba návěstidel. Ta již máme připravená na místě. Obnova zničených přejezdů by měla být dokončena ve středu.

Pokračuje příprava projektové dokumentace k obnově trakčního vedení. V pondělí budeme mít od dodavatelů už také konkrétní informaci, kdy bude k dispozici potřebný materiál, sloupy, a především na míru vyrobené brány trakčního vedení.

Hasičské jednotky Správy železnic se po uvolnění trati od překážek a trosek od včerejška zapojily do pomoci obyvatelům zasažených obcí. S odstraňováním škod a dalšími potřebnými pracemi nyní pokračují v rámci systému IZS Jihomoravského kraje.

První odborný odhad nákladů na opravy technologických i výpravních budov činí 19 milionů korun. Rozhodující pro realizaci oprav budou výsledky prohlídek všech objektů statikem. Ty v současné době probíhají.

Rozsah celkových škod na drážní infrastruktuře upřesníme během pondělka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…