Správa železnic postoupila do další fáze přípravy Bezděčínské spojky

18.10.2020 14:03

Správa železnic vypisuje soutěž na dodavatele dokumentace pro územní rozhodnutí Bezděčínské spojky a stanice Mladá Boleslav východ.

Správa železnic postoupila do další fáze přípravy Bezděčínské spojky
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

rojekt zahrnuje novostavbu dvoukolejné trati pro nákladní dopravu, která propojí výhybnu Bezděčín na trati 071 se stanicí Mladá Boleslav město na trati 064. Obsahem stavby je také nová stanice Mladá Boleslav východ a rekonstrukce části zmiňované výhybny.

Stavba má za cíl zlepšení veřejné dopravní a technické infrastruktury v Mladé Boleslavi, přivedení nákladní dopravy od Nymburka přímo k vlečkovému areálu ŠKODA AUTO a. s. a zkapacitnění trati. K elektrizaci Bezděčínské spojky a zřízení ETCS v celém úseku Nymburk – Mladá Boleslav pak dojde v rámci modernizace a elektrizace trati mezi Nymburkem a Nepřevázkou, která bude s touto stavbou koordinována.

Součástí právě vypsané zakázky je i zajištění posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Realizace se předpokládá v letech 2025 a 2028, odhadovaná výše nákladů celé investiční akce je 6,7 miliardy Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…