Správa železnic připravuje pilotní projekt dispečerského pracoviště železniční infrastruktury

16.04.2020 17:04

Správa železnic zřídí u každého ze sedmi oblastních ředitelství (OŘ) dispečerské pracoviště železniční infrastruktury. Pilotní projekt připravuje pro OŘ Hradec Králové, které působí v Královéhradeckém, Pardubickém a Libereckém kraji. Proto vypsala veřejnou zakázku na vypracování záměru projektu, analytické části a doprovodné dokumentace pro stavbu zmíněného pracoviště.

Správa železnic připravuje pilotní projekt dispečerského pracoviště železniční infrastruktury
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Cílem zřízení pracoviště dispečerů železniční infrastruktury je zajištění centrálního shromažďování a zaznamenávání poruch vzniklých na technologiích v oblasti působnosti příslušného oblastního ředitelství, a to včetně analýzy těchto poruch.

„Pracoviště bude zajišťovat a slučovat veškeré informace z infrastruktury – sdělovacích, kamerových, zabezpečovacích a silnoproudých zařízení, které jsou dosud roztroušeny do mnoha pracovišť. Zároveň dojde ke zcela novému pojetí centrálního shromažďování a zaznamenávání poruch vzniklých na technologických zařízeních,“ vysvětluje generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Zmíněná centralizace umožní lépe vyhodnocovat různé podobné i související poruchy, optimalizovat jejich odstraňování, servis i následný systém obnovy a doplňování technologických zařízení, včetně promítnutí těchto vazeb do navazujících investičních akcí.

V návaznosti na vypracování záměru projektu hodlá Správa železnic v příštím roce vypsat veřejnou soutěž na zpracování projektu a samotnou realizaci prací, která je plánována v letech 2021 a 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…