Správa železnic vybrala také zhotovitele elektrizace mezi Libinou a Šumperkem

18.01.2021 7:34

Elektrizací projde do konce příštího roku celý zbývající úsek trati 290. Správa železnic vybrala také zhotovitele stavby mezi Libinou a Šumperkem, kterým se stala společnost ŠUMLIB, kterou tvoří Subterra (správce), PORR a ELTRA.

Správa železnic vybrala také zhotovitele elektrizace mezi Libinou a Šumperkem
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

V návaznosti na nedávný podpis smlouvy s vítězem výběrového řízení na elektrizaci mezi Uničovem a Libinou to znamená, že stavební práce budou moci proběhnout současně na celém úseku z Uničova do Šumperku.

Anketa

Kdo ze zpěváků anebo zpěvaček má vliv na Vaše postoje?

hlasovalo: 3939 lidí

Hlavním cílem stavby je elektrizace a rekonstrukce trati, které umožní zvýšení traťové rychlosti, zkrácení jízdních dob vlaků, zvýšení komfortu a bezpečnosti cestujících. Železniční přejezdy projdou modernizací a doplní se na nich bezpečnostní prvky. Traťová rychlost se zvýší až na 100 km/h. Trakční vedení bude zatím stavěno na stejnosměrnou soustavu 3 kV, nicméně se počítá s konverzí na budoucí střídavou soustavu 25 kV, 50 Hz.

Nová nástupiště s výškou hrany 550 mm nad kolejí a bezbariérovým přístupem získá jak stanice Nový Malín, tak zastávka Hrabišín. Vybavena budou přístřešky a informačním systémem. V Novém Malíně se posune kolejové rozvětvení až za nově upravený železniční přejezd, u výpravní budovy vznikne jednostranné nástupiště o délce 90 metrů. Cestující se na ně dostanou s využitím nového schodiště a šikmé rampy. V Hrabišíně vybudují stavbaři jednostranné vnější nástupiště, dlouhé rovněž 90 metrů, přístup na ně zajistí zrekonstruovaný chodník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…