Správa železnic vybrala zhotovitele studie proveditelnosti pro železniční uzel Praha

15.12.2020 21:44

Studii proveditelnosti rozvoje pražského železničního uzlu včetně plánovaných vysokorychlostních tratí na území metropole vypracuje společnost SP ŽUP: MMD+AFRY+EKOLA+SAGASTA+SMA. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla 40 milionů korun v základním plnění, resp. 52 milionů korun i s opční částí. Vítězná společnost podala nabídku pro základní plnění ve výši 34,982 milionu korun.

Správa železnic vybrala zhotovitele studie proveditelnosti pro železniční uzel Praha
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Železniční uzel Praha (ŽUP) se z evropského pohledu nachází na hlavní síti TEN-T jak pro osobní, tak pro nákladní dopravu. Zároveň jím procházejí tři tranzitní železniční koridory a tři mezinárodní koridory nákladní dopravy. Vzhledem k rozvoji požadavků na růst rozsahu osobní i nákladní dopravy je již nyní zřejmé, že ve stávající konfiguraci bude i po dokončení probíhajících staveb vykazovat nedostatečnou kapacitu.

Do metropolitního železničního uzlu navíc zaústí plánované vysokorychlostní tratě, v tuzemských podmínkách označované jako Rychlá spojení (RS). Vedení Prahy současně počítá s větším využitím stávajících ryze nákladních průtahů zavedením dalších městských železničních linek. To vše jsou problémy, jejichž řešením se bude zabývat Studie proveditelnosti ŽUP včetně RS. Cílem je zajištění přípravy řešení výše zmiňovaných limitů uzlu v těsné koordinaci s přípravou Rychlých spojení.

Vedoucím účastníkem na straně vybraného uchazeče je společnost Mott MacDonald CZ. Veřejná zakázka byla soutěžena v otevřeném řízení metodou BVA/BVP, kde vedle nabídkové ceny rozhodovala i další kritéria – odborná úroveň, identifikace a řízení rizik, přidaná hodnota a schopnost vedoucího týmu přispět k naplnění předem definovaných projektových cílů zadavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…