Správa železnic vypisuje soutěž na zhotovitele stavby nového podchodu v Kolíně

03.04.2021 15:16

Zajistit bezbariérový přístup na všechna nástupiště a propojit přednádražní prostor se Starokolínskou ulicí je cílem plánované výstavby nového podchodu ve stanici Kolín. Správa železnic vypsala opakovaný tendr na dodavatele stavebních prací. Nejvýše přípustná nabídková cena zakázky je 423,3 milionu Kč bez DPH.

Správa železnic vypisuje soutěž na zhotovitele stavby nového podchodu v Kolíně
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Nový podchod vznikne přestavbou stávajícího technologického podchodu pro zajištění bezbariérové přístupnosti nástupišť. Každé nástupiště bude nově propojeno s podchodem jedním výtahem a jedním schodištěm. Kromě pohodlného přístupu k vlakům bude velkým přínosem také jeho prodloužení pod celou stanicí až do Starokolínské ulice.

Zároveň dojde k výstavbě nového kabelovodu. Součástí stavby bude také úprava nástupišť, jejich zastřešení a administrativní budovy u přednádraží a vybudování nového orientačního a informačního systému v celé stanici.

Oproti původnímu tendru byla aktualizována cenová hladina a dále pak i harmonogram výstavby. Došlo i k upřesnění dokumentace vlivem zapracování připomínek vzešlých z předchozích tendrů na zhotovitele stavebních prací.

Realizace stavby má začít v únoru 2022 a musí být koordinována se stavbami BC Velim Poříčany, BC Adamov - Blansko, BC Ústí n. O. – Brandýs n. O. – původní stopa a Modernizace železničního uzlu Pardubice. Termín dokončení je plánován na prosinec 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …