Správa železnic zmodernizuje stanici Holešov na Zlínsku

31.12.2020 8:36

Celková rekonstrukce stanice Holešov je cílem projektu, na jehož realizaci vypsala Správa železnic výběrové řízení. V rámci stavebních prací se v této stanici na Zlínsku mimo jiné vybudují dvě nová bezbariérová nástupiště.

Správa železnic zmodernizuje stanici Holešov na Zlínsku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Stavba naváže na dopravní terminál Holešov dokončený v roce 2018. Realizace projektu proběhne v příštím roce, odhadovaná výše investice je 354,7 milionů Kč.

V železniční stanici se zrekonstruuje kolejiště a nástupiště. První nástupiště bude vnější, druhé poloostrovní jednostranné. Obě nástupiště budou mít nástupní hranu 550 mm nad temenem kolejnice a budou přístupná bezbariérově z centrálního přechodu. Ten bude navazovat na průchod výpravní budovou a bude zabezpečen návěstidly a výstražným systémem pro cestující.

Celá stanice dostane nový orientační a informační systém, nástupiště budou rozdělena do sektorů. Na nástupištích a z obou stran centrálního přechodu budou umístěny hlasové majáčky pro nevidomé. Menšími stavebními úpravami projde výpravní budova, téměř výhradně ale budou zaměřené na služební prostory. Bude například nutné upravit místnosti pro uložení nových technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…