Státní fond rozvoje bydlení: Rozdělení rozpočtu do jednotlivých programů na rok 2018

09.01.2018 12:20

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) bude moci v roce 2018 podpořit bydlení v České republice částkou 1,1 mld. Kč, a to formou nízkoúročených úvěrů a dotace v rámci svých programů.

Státní fond rozvoje bydlení: Rozdělení rozpočtu do jednotlivých programů na rok 2018
Foto: Státní fond rozvoje bydlení
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení, logo

Finanční prostředky z rozpočtu SFRB jsou určeny pro poskytování nízkoúročených úvěrů na výstavbu nájemních bytů – Program Výstavby (270 mil. Kč), na opravy a modernizace bytových domů – program Panel 2013+ (500 mil. Kč), na úvěry pro mladé na pořízení vlastního bydlení – Program 600 (50 mil. Kč), úvěry pro mladé na zkvalitnění bydlení – Program 150 (50 mil. Kč), dále pak na podporu obnovy bydlení zničeného či poškozeného živelní pohromou – Program Živel (10 mil. Kč), a na podporu rozvoje obcí – Program Pro obce (20 mil. Kč).

Novinkou v portfoliu SFRB je program Regenerace sídlišť – úprava veřejných prostranství, který kombinuje dotaci s úvěrem. V rozpočtu dotační části je připraveno 100 mil. Kč a v rozpočtu úvěrové části též 100 mil. Kč.

Rozdělení částek do uvedených programů může SFRB v průběhu roku 2018 měnit v závislosti na aktuálním počtu žádostí v jednotlivých programech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …