Státní fond životního prostředí: Příjem žádostí na nákup vozidel kategorií M2, M3, N1, N2 a SS byl ukončen

21.02.2023 13:30 | Tisková zpráva

Plánujete pořídit elektromobil nebo vůz na vodíkový pohon pro vaši obec, kraj, neziskovou organizaci či jiný veřejný subjekt? Potom neváhejte a zažádejte si o dotaci co nejdříve.

Státní fond životního prostředí: Příjem žádostí na nákup vozidel kategorií M2, M3, N1, N2 a SS byl ukončen
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Výzva má termín ukončení v polovině prosince 2023, budou-li však alokované prostředky vyčerpané dříve, příjem žádostí bude ukončen. Aktuálně je k dispozici už jen 170 milionů korun.

Dotační výzva 3/2022 financovaná z Národního plánu obnovy se zaměřuje na nákup vozidel s alternativním pohonem – elektromobily, vozidla s vodíkovým pohonem, včetně dobíjecích bodů. U elektrického pohonu mohou žadatelé získat až 300 tis. korun na jeden osobní elektromobil, u vodíkových vozidel a menších nákladních elektrovozidel do 3,5 t je to až 500 tis. korun. Původní celková alokace 600 milionů korun již byla téměř ze tří čtvrtin vyčerpána a aktuálně zbývá 170 milionů korun.

Podpora na vozidla kategorií M2, M3, N1, N2, SS již aktuálně není k dispozici, vyčleněná alokace 200 milionů korun byla vyčerpána. Na zbývající typy vozidel můžete i nadále podporu získat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…