Státní pozemkový úřad předává své zkušenosti kolegům v Kolumbii

20.10.2016 14:07

Státní pozemkový úřad se již druhým rokem zapojuje do projektu transformační spolupráce, v rámci které sdílí české zkušenosti z procesu pozemkových restitucí s Kolumbií.

Státní pozemkový úřad předává své zkušenosti kolegům v Kolumbii
Foto: Státní pozemkový úřad
Popisek: Státní pozemkový úřad

V uplynulých dnech se ředitelka Krajského pozemkového úřadu pro Jihočeský kraj Eva Schmidtmajerová zúčastnila několika pracovních setkání a odborných seminářů v hlavním městě Kolumbie. Kolumbijským kolegům stručně přiblížila historický kontext pozemkových restitucí v České republice, představila restituční proces a roli Státního pozemkového úřadu a podělila se o zkušenost se správním a soudním řešením restitučních nároků.

„Vnitřní ozbrojený konflikt trvající v zemi více jak padesát let způsobil nucenou migraci přibližně 7 milionů obyvatel a počet osob s nárokem na navrácení majetku se pohybuje kolem 270 tisíc. O restituční nároky doposud požádalo více než 90 tisíc rodin,“ vysvětluje situaci ředitelka krajského pracoviště Státního pozemkového úřadu Eva Schmidtmajerová.

Na pozvání kolumbijského Úřadu pro pozemkové restituce čeští odborníci navštívili dva úspěšné případy restitucí pozemků dvěma početným rodinám, které se po nastolení uspokojivé bezpečnostní situace v regionu mohly vrátit na své pozemky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…