Státní veterinární správa: V tzv. červené zóně bylo doposud uloveno 73 divočáků

22.10.2017 16:49

V tzv. červené zóně zamořené oblasti bylo doposud uloveno 73 divokých prasat a odchyceno do odchytového zařízení bylo 26 kusů. SVS stále eviduje jednoho odchyceného divočáka v katastru obce Lužkovice, u kterého byl potvrzen vyšetřením AMP. Počet odlovených divočáků v zamořené oblasti (zelená zóna) zatím dosáhl 851 kusů, výsledky vyšetření na AMP jsou u všech těchto kusů negativní.

Státní veterinární správa: V tzv. červené zóně bylo doposud uloveno 73 divočáků
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

K 20. říjnu má SVS hlášeno 112 případů, při nichž byl u uhynulého divočáka v okrese Zlín potvrzen africký mor prasat. Všechny kusy, u nichž se dosud nákaza potvrdila, pocházejí z tzv. vysoce rizikové oblasti (uvnitř ohradníků) v rámci červené zóny zamořené oblasti. V této oblasti byly pozitivní přibližně tři čtvrtiny ze 151 zde nalezených uhynulých divočáků.

V zamořené oblasti vně ohradníků bylo dosud nalezeno a vyšetřeno 57 divokých prasat, ani u jednoho z nich se nákaza nepotvrdila. Mimo zamořenou oblast (v dalších okresech Zlínského kraje) bylo nalezeno a vyšetřeno 50 prasat. Také zde byl výsledek všech vyšetření na AMP negativní.

V oblasti s intenzivním odlovem bylo k dnešnímu dni odloveno celkem 5948 divokých prasat – nejvíce v okresech Uherské Hradiště (1196) a Kroměříž (1126). Také zde se dosud u žádného zvířete nákaza nepotvrdila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…