Státní veterinární správa: Výrobce kebabu přepravoval více než tunu kuřecího masa v nevhodných podmínkách

19.05.2019 21:33

Inspektoři Státní veterinární správy z Jihočeského kraje byli kontaktování Policií ČR. Policisté totiž na benzínové stanici v Českém Krumlově zajistili dvě dodávky (jednu s českou a druhou s rakouskou SPZ), mezi nimiž probíhala překládka více než šesti desítek přepravek chlazeného kuřecího masa.

Státní veterinární správa: Výrobce kebabu přepravoval více než tunu kuřecího masa v nevhodných podmínkách
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Při kontrole, kterou na místě provedli, veterinární inspektoři zjistili, že se jedná o maso neznámého původu, k němuž nemá přepravce žádné doklady. Vozidlo, ze kterého maso překládali, nebylo navíc vybaveno chladícím zařízením. Maso zároveň nebylo dostatečně chráněno vůči možné vnější kontaminaci.

Veškeré maso (1,2 tuny) bylo proto na místě znehodnoceno obarvením a na místě byla v souladu se zákonem o potravinách nařízena neškodná likvidace celé zásilky v asanačním podniku.

S firmou (výrobcem kebabu z Prachaticka) bude zahájeno správní řízení o uložení sankce. Za uvádění potraviny neznámého původu na trh umožňuje legislativa uložit pokutu až do výše 50 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…