Strakonická nemocnice zahájí provoz Dětské skupiny Srdíčko

20.02.2015 12:26

Strakonická nemocnice ve spolupráci s Dětským centrem Jihočeského kraje, o.p.s, připravila novou službu pro své zaměstnance. Od března bude v provozu Dětská skupina Srdíčko přímo v areálu nemocnice.

Strakonická nemocnice zahájí provoz Dětské skupiny Srdíčko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Přítomni budou první náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Ivana Stráská, prezident Unie zaměstnavatelských svazů ČR Ing. Jiří Horecký, MBA, předseda představenstva Nemocnice Strakonice, a. s., MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA, ředitel Dětského centra Jihočeského kraje, o.p.s., Mgr. Martin Karas a další hosté.

Slavnostnímu setkání bude předcházet Den otevřených dveří pro veřejnost v pondělí 23. února od 14 do 17 hodin. 

„Vycházíme tak vstříc našim zaměstnankyním v případech, že potřebují zajistit kvalifikovanou péči o své malé děti,“ vysvětluje ředitel nemocnice MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA.

V dětské skupině, která zajistí nejen hlídání, ale také výchovnou péči, budou zařazeny děti od jednoho roku do šesti let. Postarají se o ně profesionální pracovníci Dětského centra Jihočeského kraje, o.p.s. „Zajistíme tak úplně novou službu oddělenou od našich dosavadních pracovišť speciálně pro tyto účely vyčleněnými pracovníky s patřičnou kvalifikací,“ potvrzuje ředitel Dětského centra Jihočeského kraje, o.p.s., Mgr. Martin Karas.

Dětská skupina Srdíčko má vyčleněné samostatné prostory v přízemí levého křídla budovy, v níž v areálu nemocnice Centrum sídlí. Má kapacitu 12 míst a v provozu bude každý všední den od 5:45 do 18:15 hodin.

Dětské skupiny jsou malé skupinky různě starých dětí, kde se pečující osoby mohou věnovat individuálnímu rozvoji svěřených dětí dle jejich věku, vrozených dispozic i zájmů. Děti se tak lépe adaptují na prostředí mimo domov a mohou se přirozeně připravit na vstup do většího kolektivu.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …