Světová premiéra a australská komedie, v divadlech ABC a Rokoko se zkoušejí dvě novinky

14.01.2016 16:42

V Městských divadlech pražských se začalo zkoušet, režisér Miroslav Hanuš chystá pro Divadlo ABC světovou premiéru hudební revue Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách a v Divadle Rokoko připravuje režisér Pavel Khek australskou komedii Noc bláznů. Premiéry se odehrají v březnu.

Světová premiéra a australská komedie, v divadlech ABC a Rokoko se zkoušejí dvě novinky
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

Komedie Louise Nowry Noc bláznů stírá hranici mezi tím, kdo je vlastně normální a kdo blázen. Hra zavádí diváky do prostředí psychiatrické léčebny a nabízí jim možnost nahlédnout do divadelního zákulisí. Mladý nezkušený režisér totiž jako svou první práci dostane za úkol režírovat hru v prostorách místního psychiatrického ústavu. Ve vyhořelém divadelním sále chtějí chovanci nazkoušet operu, ačkoli nikdo neumí zpívat, a jejich chování režiséra nejednou přivede do svízelné situace.

Jak nakonec představení dopadne, uvidíte od 12. března v Divadle Rokoko.

Mladého režiséra si zahraje nová posila souboru Městských divadel pražských Michael Vykus, v režii Pavla Kheka dále hrají Pavel Juřica, Veronika Gajerová, Oldřich Vízner, Diana Šoltýsová, Henrieta Hornáčková nebo Tomáš Novotný.

O týden později, 19. března, se v Divadle ABC odehraje světová premiéra inscenace Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách, kterou připravuje režisér Miroslav Hanuš. Hudební revue čerpá z knižních bestsellerů manželů Peasových, jež zkoumají rozdíly mezi myšlením žen a mužů. Poznatky z oboru výzkumu mozku, z evoluční biologie, psychologie a sociologie předkládají čtenářům humorným a čtivým způsobem. Miroslav Hanuš originální nápady předlohy upravil a převedl do jevištního tvaru, ve kterém nebudou chybět písně, živý orchestr a spousta humoru, který se často dotýká věcí, jež ve skutečnosti příliš veselé nejsou.

Na jevišti uvidíte Jitku Smutnou, Zdeňka Velena, Lucii Pernetovou, Martina Písaříka, Jiřího Klema, Lukáše Jurka, Radima Kalvodu a další.

Louis Nowra

Noc bláznů

Režie: Pavel Khek
Dramaturg: Věra Mašková
Překlad: Dáša Bláhová
Scéna: Michal Syrový
Kostýmy: Agnieszka Pátá-Oldak
Hudba: Vladimír Nejedlý

Hrají: Pavel Juřica, Michael Vykus, Henrieta Hornáčková, Tomáš Novotný, Veronika Gajerová, Diana Šoltýsová, Nina Horáková, Aleš Bílík, Stanislava Jachnická, Oldřich Vízner, Radim Madeja / Michal Balcar

Premiéry 12. a 14. 3. 2016 v Divadle Rokoko

Allan a Barbara Peaseovi / Miroslav Hanuš

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

Režie a dramatizace: Miroslav Hanuš
Dramaturg: Jiří Janků
Scéna: David Marek
Kostýmy: Samiha Maleh
Choreografie: Jana Hanušová
Hudební nastudování a aranžmá: Milan Potoček

Hrají: Lukáš Jurek, Zbigniew Kalina, Petr Klimeš, Hana Doulová, Zdeněk Velen, Jitka Smutná, Lucie Pernetová, Jiří Klem, Radka Fidlerová, Barbora Janatková, Martin Písařík, Veronika Janků, Stanislav Lehký, Radim Kalvoda, Veronika Svojtková

Premiéra 19. 3. 2016 v Divadle ABC

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec