TATRA TRUCKS zve na akci Mogul Dakar setkání

11.03.2018 17:03

V neděli 18. března 2018 na autodromu v Sosnové proběhne akce Mogul Dakar setkání. Divákům, a fanouškům motoristického sportu především, se představí celá řada soutěžních vozidel, které reprezentují české soutěžní týmy či týmy s českými kořeny na maratónských soutěžích a speciálně na nejtěžší soutěži světa, pověstné rallye Dakar.

TATRA TRUCKS zve na akci Mogul Dakar setkání
Foto: Czechoslovak Group
Popisek: TATRA TRUCKS

Jednoznačný prim budou hrát z tohoto pohledu nejtěžší monstra – soutěžní trucky.

Příchozí se mohou těšit na zástupce většiny českých týmů či seskupení používajících soutěžní trucky českých značek či alespoň v Česku vyvinutých a konstruovaných. Setkání se zúčastní také solitérní TATRA 815 VE „Ostrý II" z roku 1986, kterou naše společnost TATRA TRUCKS a.s. získala po třiceti letech zpět od jejího francouzského majitele. Jedinečný vůz jsme během a devíti měsíců velmi pečlivě zrenovovali, i s pomocí externích specialistů, do původního stavu.

Zcela ojedinělý speciál v dobové kondici předvede na polygonu v Sosnové posádka Ing. Radomír Smolka, místopředseda představenstva a technický ředitel naší společnosti a Petr Gilar elitní zkušební jezdec automobilky a specialista, který, kromě jiného, vedl tým našich expertních zaměstnanců při renovaci vozu TATRA 815 VE „Ostrý-II". Oba dva pánové mají na svém kontě účasti na maratónských soutěžích s různými vozy TATRA včetně nejznámější rallye Dakar. V případě pana Petra Gilara jde dokonce o mnohonásobnou účast v různých rolích korunovanou v roce 2007 třetím místem v kategorii kamionů společně s Alešem Lopraisem.

Účast T 815 VE „Ostrý-II" na akci Mogul Dakar setkání 2018 je prvním oficiálním představením tohoto skvostu a jednoho ze základních kamenů nové části sbírky historických nákladních vozidel TATRA široké veřejnosti. Jde o jedinečnou možnost srovnat tatrováckou soutěžní techniku, kterou od sebe letos dělí již víc než třicet velmi úspěšných let soutěžení po celém světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…