THMP: Neoprávněná instalace bezpečnostních kamer na stožárech veřejného osvětlení

02.01.2020 19:05

Jak upozornila televize Prima v rámci hlavní zpravodajské relace dne 28. 12. 2019, došlo v parku Stromovka, v blízkosti ambasády Ruské federace, k instalaci nových bezpečnostních kamer na stožáry VO, což vyvolalo nevoli obyvatel Prahy 7. Společnost Technologie hlavního města Prahy, a.s. („THMP, a.s.“) byla dotazována, zda se jedná o protiprávní instalaci kamer na stožárech VO, které pro hlavní město spravuje.

THMP: Neoprávněná instalace bezpečnostních kamer na stožárech veřejného osvětlení
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

Na základě detailního šetření tímto sdělujeme, že bezpečnostní kamery byly instalovány na základě smlouvy o umístění nereklamních doplňků na zařízeních veřejného osvětlení uzavřené dne 31. 7. 2019 mezi Hlavním městem Prahou (zastoupeným správcem VO, tedy THMP, a.s.) a ČR -Ministerstvem vnitra (Policejním prezídiem ČR - Správa logistického zabezpečení). Policejní prezidium již v létě avizovalo rozšiřování počtu bezpečnostních kamer na některých lokalitách Prahy a po jejich instalaci a uvedení do provozu vždy uzavírá dílčí dodatky k výše uvedené smlouvě.

Tak tomu je i v případě parku Stromovka. Předseda představenstva THMP ,a.s. pan Tomáš Jílek dodává k situaci ve Stromovce: “Technologie hlavního města Prahy jako správce veřejného osvětlení pouze uzavřela s Policejním prezidiem smlouvu o poskytnutí stožárů VO pro umístění bezpečnostních technologií. Umístěné kamery nejsou součástí městského kamerového systému a THMP, a.s. ani Hlavní město Praha nejsou zpracovatelem obrazu, tedy nerozhodují ani o způsobu technického řešení, ani o směrování kamer, a ani o způsobu splnění návazných povinností vyplývajících z platné legislativy pro provozovatele kamerových systémů. Naše společnost bohužel nebyla přizvána k instalaci a nemohla tak reklamovat některé vážné výhrady k technickému provedení instalace i ke splnění dalších smluvních povinností tak, jak je ukázala reportáž televize PRIMA. V souladu s platnou smlouvou vyzveme v nejbližších dnech Policejní prezídium ČR - Správu logistického zabezpečení k nápravě a odstranění nedostatků.

Vzhledem k vánočním svátkům nebyla prvotní informace poskytnutá reportérům televize PRIMA detailní a úplná, a z tohoto důvodu vydává společnost Technologie hlavního města Prahy ,a.s. tuto zpřesňující informaci.“

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…