Technologie hlavního města Prahy umístila na libeňské části cyklostezky podél Vltavy nové veřejné osvětlení

14.09.2022 17:05 | Tisková zpráva

Na více než kilometrovém úseku cyklostezky A2 U Českých loděnic v Libni je nově 40 stožárů veřejného osvětlení. K jejich plnému zprovoznění dojde ve druhé polovině září.

Technologie hlavního města Prahy umístila na libeňské části cyklostezky podél Vltavy nové veřejné osvětlení
Foto: thmp.cz
Popisek: Technologie hlavního města Prahy - logo

Úsek vedoucí od Löwitova mlýna po odbočku na Bulovku, který využívají cyklisté, chodci i sportovci jezdící na inline bruslích, byl dosud neosvětlený. Výstavbu nových stožárů zajišťuje městská společnost Technologie hl. m. Prahy (THMP) na žádost Prahy 8. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

„Jedná se o oblíbenou a mnohdy rušnou část cyklostezky, která je veřejně přístupná 24 hodin denně. Sportovci, ale třeba i pejskaři si zaslouží, aby se na ní po setmění cítili bezpečně. Požadavek na bezpečnost je o to zásadnější, že se v těsné blízkosti nachází dětské hřiště,“ uvedl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy pro oblast majetku.

THMP na trase dlouhé 1,2 km umístila 40 nových stožárů s LED osvětlením. Současně s tím buduje i nové zapínací místo, které bude sloužit ke spínání dotčeného osvětlení. Práce jsou nyní ve třech čtvrtinách, hotovo by mělo být ve druhé polovině září. Podle radního Jana Chabra bude nové osvětlení možné regulovat: „Regulace intenzity osvětlení v nejméně exponovaných časech je vhodným způsobem, jak přispět k úspoře energií. U těchto konkrétních lamp bude klesat intenzita každý den v čase zhruba od 22:00 do 5:00, a to přibližně o 33 %.“

Výstavba nových stožárů probíhá současně s povrchovou úpravou cesty. „Časový souběh obou prací je záměrný. Kdyby byl nový asfaltový povrch již hotový, nebylo by již umístění stožárů veřejného osvětlení reálné. Je to z důvodu kabelového vedení, které je vedeno právě pod povrchem cesty,“ doplnil radní Prahy 8 Tomáš Slabihoudek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…