Thomayerova nemocnice má patnáct nových polohovacích lůžek

04.10.2017 20:48

O poznání větší pohodlí pro pacienty i snadnější manipulaci pro pečující personál představují nová polohovací lůžka, na jejichž pořízení přispěla Oddělení geriatrie a následné péče Fakultní Thomayerovy nemocnice Nadace ČEZ. Na pořízení 15 lůžek získala nemocnice 350 000 korun v rámci grantového řízení Podpora regionů.

Thomayerova nemocnice má patnáct nových polohovacích lůžek
Foto: ftn.cz
Popisek: Thomayerova nemocnice - logo

Pro pacienty po cévních mozkových příhodách a těžkých polytraumatech a také hospitalizované seniory je kvalitní nemocniční lůžko dnes už nezbytností. „Ročně hospitalizujeme 1 200 pacientů po akutním onemocnění nebo operaci ke stabilizaci zdravotního stavu, doléčení, rehabilitaci či dokončení diagnostiky, antibiotické léčby a podobně. Lůžka na oddělení jsou tak během roku obsazena téměř na z 98 procent,“ uvedla Martina Kavanová, manažerka grantových aktivit Oddělení pro vědu a výzkum Thomayerovy nemocnice.

Úroveň hospitalizace zvyšují polohovatelná lůžka s příslušenstvím. Ta do nedávna na oddělení geriatrie a následné péče pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice ještě částečně chyběla. Zastaralá ocelová lůžka pomohla Nadace ČEZ nemocnici nahradit těmi pohodlnými. Jsou vybavena pasivní antidekubitní matrací, hrazdou, infuzním stojanem a zábranami proti pádům umožňujícím snadné vstávání. Nově do výbavy nemocničních pokojů přibylo i elektrické polohovatelné lůžko a noční stolky s jídelní deskou.

„Každý, kdo strávil nějaký čas hospitalizací v nemocnici, dobře ví, že je nejen důležité mít zajištěnu vysoce kvalitní lékařskou péči a kolem sebe usměvavý zdravotnický personál, ale i určitou míru pohodlí. I to je součástí léčby, neboť zlepšuje psychiku pacientů. Správní rada nadace proto neváhala podpořit tento grantový projekt,“ dodala Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Oddělení geriatrie a následné péče Fakultní Thomayerovy nemocnice disponuje 240 lůžky následné péče a 8 lůžky akutní geriatrie. Na oddělení pracuje celkem 135 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců. Specializované pracovní týmy pracují na základě funkční diagnostiky nemocných, od které se odvíjí individualizované plány a realizace lékařské i nelékařské péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…