Turistický spolek Lipenska: Adrenalinem prosycený víkend v Černé v Pošumaví

22.02.2018 13:09

O víkendu 24. 2. - 25. 2. se v Kempu Jestřábí (Černá v Pošumaví) uskuteční hned dva vrcholné závody zimní sezóny. Kiteři z celé ČR a okolních zemí se sjedou v sobotu na Mistrovství ČR ve snowkitingu a v neděli budou pokračovat maratonem na zamrzlé ploše Lipna. K vidění a vyzkoušení budou i velmi nevšední Windboardy.

Turistický spolek Lipenska: Adrenalinem prosycený víkend v Černé v Pošumaví
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

V sobotu se závodníci utkají v rámci Mistrovství ČR ve snowkitingu, kde je vyhlášeno hned několik kategorií, juniory nevyjímaje. Jedná se o okruhový závod, ale nebude chybět ani Freestyle. Start okruhového závodu pořadatelé umístili na ledě před kempem Jestřábí, který pro akci takového formátu nabízí ideální zázemí.  Druhou disciplínou v rámci Mistrovství ČR ve snowkitingu bude Freestyle. Diváci se mohou těšit na tzv. „Big Air“ polety a novou „wake style“ školu od těch nejlepších českých kiterů. Sobotní program začíná v 8:30.

Aby toho snowkitového závodení nebylo málo, střihnou si tito sportovci v neděli dokonce poctivý maraton v délce 42,195 km po zamrzlém lipenském jezeře. Trať závodu je již předem daná a jezdci ji musí stihnout v časovém limitu dvou hodin a dvanácti minut, což znamená jízdu minimálně 20 km za hodinu. Ti, co za sebou mají pověstný Lipno Ice Marathon, již vědí, do čeho se pouští. Podmínky pro snowkiting jsou v Černé v Pošumaví vyhlášené jako ideální, jak si ale s náročnou tratí poradí závodníci, to bude předmětem dvou opravdu nabitých hodin. Začátek je v 9:00 hodin.

Organizátoři očekávají účast více jak sedmndesáti kiterů a kiterek. Pro diváky je kromě skvělé podívané, připraven i doprovodný program. Otestovat si budou moci Windboard. Jde vlastně o složeninu klasického snowboardového prkna a plachty, která se běžně používá při windsurfingu. V podstatě takový windsurfing na sněhu. Chybět nebude ani velmi specifická kiterská sobotní afterparty, záchranářské vznášedlo a osvěžující koupání v ledové tříšti lipenské vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…