Turistický spolek Lipenska: Na Lipně je nově nejdelší molo ve střední Evropě a v restauraci kuchař, který vařil pro Madeleine Albright

07.12.2022 12:39 | Tisková zpráva

Lipenská přehrada, která je největší přehradní nádrží u nás, má od letošního roku nový unikát, nachází se tu nejdelší jezerní molo ve střední Evropě, které je součástí oceňovaného projektu Molo Lipno Residence.

Turistický spolek Lipenska: Na Lipně je nově nejdelší molo ve střední Evropě a v restauraci kuchař, který vařil pro Madeleine Albright
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Na jedinečné 150 metrů dlouhé molo navazuje apartmánový dům a také unikátní restaurace s celoročním provozem a letní terasou, ze které výhled na jezerní hladinu chutná impozantně. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Všichni, kdo na Lipno přijíždí a vydají se na procházku k jezeru, molo objeví. Od prvních dní svého otevření je Molo volně přístupné v kteroukoli denní dobu a jeho nenáročnost a proměnu ze dne do noci ocení návštěvníci v každém věku. Lidé se zde velmi rádi fotí a nás těší, že si svůj den mohou zpříjemnit gastronomickým zážitkem v MOLO Restaurant nebo s drinkem při pozorování západu slunce ze střešní terasy Bar & Grill. Výhled je panoramatický, jezero, přístav, promenádu a celkově celé Lipno máte takřka na dlani,“ uvádí zdejší ředitel restaurantu Petr Zajíček.

Restaurace je výjimečná z hlediska architektonického i gastronomického, což dokládá nabídka vánočního či silvestrovského menu, které sestavil šéfkuchař David Šašek se svým týmem. David během své kariéry osobně vařil pro mnoha osobností, například Madeleine Albright, Morgana Freemana, Bobby McFerrina a další, čehož si velice váží. „Vyznávám minimalismus, jak na talíři, tak v životě, protože v jednoduchosti je krása a síla,“ říká známý český šéfkuchař David Šašek, který přes 16 let vedl prestižní restauraci CODA v hotelu Aria. 

„Interiér MOLO Restaurant je dílem designerů sdružených v ateliéru Pizinger Morix. „Koncept zážitkové restaurace v kombinaci s designem, prostředím a posezením nad vodní hladinou lipenského jezera je v republikovém měřítku něčím nevídaným,“ uvádí Petr Zajíček.

Skvostná stavba bytového projektu MOLO Lipno Residence je držitelem „realitního Oskara“ vyhlášeného v rámci soutěže s názvem Best of Reality. Do soutěže, kde lipenský komplex dominoval v kategorii velkých rezidenčních projektů, se přihlásili majitelé 50 staveb či projektů z celé republiky. 

O vítězích již 24. ročníku soutěže „Best of Reality – Nejlepší z realit“ rozhodla devítičlenná odborná porota, v jejímž čele stál Tomáš Drtina, viceprezident Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). „Molo Lipno je naším novým členem a projekt jako takový můžeme považovat za další turistickou atrakci, která bez pochyb přiláká mnoho nadšenců. Západy slunce z mola jsou prostě úchvatné a již dnes vnímáme, že ty pohledy plní sociální sítě mnoha našich návštěvníků. Molo Lipno chápu jako další střípek do pestrosti nabídky celého Lipenska,“ uzavírá předseda Turistického spolku Lipenska Jiří Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…